Καταδρομική επίθεση του «Ρουβίκωνα» σε εισπρακτική εταιρεία

0

Ομάδα περίπου 20-25 ατόμων, μέλη του «Ρουβίκωνα», πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας καταδρομική ενέργεια στο κτίριο που εδράζει εισπρακτική εταιρεία, επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης 270Α. Τα μέλη της αναρχικής ομάδας φώναξαν συνθήματα, πέταξαν τρικάκια και αποχώρησαν, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Σε κείμενο του, στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο «Ρουβίκωνας» αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «δεν θα περάσει η τρομοκρατία των νόμιμων μαφιόζων – να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας». Η αναρχική ομάδα, ορμώμενη από το logo της εταιρείας που κάνει λόγο «για έναν κόσμο χωρίς χρέη», αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «όπως όλες οι άλλες εισπρακτικές που παρέχει ουσιαστικά μια και μόνο υπηρεσία: Προστασία και ασφάλεια σε άλλες πολυεθνικές. Με άλλα λόγια επιτελεί ρόλο μαφίας και πουλάει “μπραβιλίκι” υποσχόμενη την αποπληρωμή οφειλών μέσω των υπηρεσιών της. Υπηρεσιών που έχουν ως αυτοσκοπό την εξασφάλιση κέρδους για τα μεγαλύτερα αφεντικά αψηφώντας κάθε αξιακό και ηθικό κώδικα για να πραγματώσουν τον σκοπό τους».

«Αυτές οι εταιρίες συχνά είναι “μεταμφιεσμένες” ως νομικοί σύλλογοι και οι τακτικές που ακολουθούν αποτελούνται από κλήσεις σε τηλέφωνα τα οποία φτάνουν στα χέρια των εισπρακτικών από τις τράπεζες και τις εταιρείες που τις έχουν προσλάβει και γίνονται κατά εξακολούθηση, ενώ οι κλήσεις κορυφώνονται όσο τις αγνοεί κανείς. Πολλές φορές, η οφειλή μπορεί να αφορά ένα συγγενικό πρόσωπο, οι κλήσεις όμως γίνονται και σε άλλα άτομα της οικογένειας», αναφέρει η ανάρτηση του «Ρουβίκωνα».

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.