Η καταδρομική ενέργεια του “Ρουβίκωνα” στο ΥΠΕΞ – «Θα μπορούσαμε να είχαμε αφήσει βόμβα»

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» που εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου, άφησαν μία τσάντα που περιείχε μία σημαία της Παλαιστίνης και μερικές φωτογραφίες νεκρών

0
Καταδρομική ενέργεια στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, σε μία από τις θεωρητικά καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές του κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Τρίτης η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας».
Αναδημοσίευση από το reader.gr, του Κώστα Παπαδόπουλου

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» που εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου, άφησαν μία τσάντα που περιείχε μία σημαία της Παλαιστίνης και μερικές φωτογραφίες νεκρών, «από το τελευταίο επεισόδιο της γενοκτονίας ενός λαού, με αφορμή την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ από έναν ακόμα διαχρονικά στρατηγικό σύμμαχο του ελληνικού κράτους, τις ΗΠΑ», όπως αναφέρουν σε κείμενό τους που αναρτήθηκε στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Όταν ο Κοτζιάς θα σφίγγει τα χέρια του Νετανιάχου στην τριμερή Ελλάδας- Κύπρου-Ισραήλ ,στις 13/10/2018, να θυμάται ότι είναι χέρια ποτισμένα από αίμα αθώων», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στο κείμενο.

Από την ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της τσάντας και το περιεχόμενο της, Λίγη ώρα αργότερα, άτομο που φέρεται ως ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook πως «αν στην τσάντα υπήρχε βόμβα θα είχε τιναχτεί το κτίριο στον αέρα. Τον νου σας συνεργάτες δολοφόνων… Τον νου σας». Πρόκειται για σαφές προειδοποιητικό μήνυμα, σε συνέχεια του προ ημερών κειμένου πως «αυτά που θα γίνουν φέτος θα εκθέσουν Υπηρεσίες».

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για τη δεύτερη παρέμβαση που πραγματοποιούν μέλη της αναρχικής ομάδας στο ΥΠΕΞ μέσα σε διάστημα περίπου ενός μηνός. Η πρώτη ήταν στις 22 Ιουλίου, όταν έφθασαν στην είσοδο του κτιρίου, πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα υπέρ του παλαιστινιακού λαού.

Αναλυτικά η ανάρτηση του «Ρουβίκωνα»

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εξωτερικών

Για ακόμα μία φορά ασχολούμαστε με το παλαιστινιακό ζήτημα και τη διαχρονική στρατηγική συμμαχία του Ελληνικού κράτους με το Ισραήλ. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τις συνεκπαιδεύσεις των Ελληνικών και Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών αλλά και τη συνεχιζόμενη επέκταση των εποίκων. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τον αποκλεισμό της λωρίδας της Γάζας και τη μετατροπή της ουσιαστικά στη μεγαλύτερη «ανοιχτή» φυλακή στον κόσμο. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τον αποκλεισμό των Παλαιστινίων από την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της περιοχής οι οποίοι αποτελούν κομβικό κομμάτι της ελληνοϊσραηλινής συμφωνίας (π.x: υδρογονάνθρακες). Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την κατεδάφιση σπιτιών Παλαιστινίων αλλά και την καταστροφή καλλιεργειών τους. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για το καθεστώς του Απαρτχάιντ που έχει επιβάλλει εδώ και δεκαετίες το κράτος του Ισραήλ αλλά και την «χαμηλής έντασης» γενοκτονία που διεξάγει ενάντια στους Παλαιστινίους.

Αλλά όλα αυτά έχουν ειπωθεί και από εμάς και από άλλους και δυστυχώς μπορεί να ξαναειπωθούν στο μέλλον. Αυτή τη φορά, επιλέξαμε να προβούμε σε μία συμβολική κίνηση αφήνοντας μία τσάντα που περιείχε μία σημαία της Παλαιστίνης και μερικές φωτογραφίες στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εξωτερικών. Φωτογραφίες νεκρών, από το τελευταίο «επεισόδιο» της γενοκτονίας ενός λαού, με αφορμή την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ από έναν ακόμα διαχρονικά στρατηγικό σύμμαχο του Ελληνικού κράτους, τις Η.Π.Α .

Φωτογραφίες νεκρών παιδιών, γυναικών, αναπήρων, αμάχων. Έτσι, όταν ο Κοτζιάς θα σφίγγει τα χέρια του Νετανιάχου στην τριμερή Ελλάδας- Κύπρου-Ισραήλ ,στις 13/10/2018, να θυμάται ότι είναι χέρια ποτισμένα από αίμα αθώων.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.