Καταδρομικές επιθέσεις: Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση νέων «χτυπημάτων»

Ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ ανέλαβε να εξιχνιάσει τα 21 χτυπήματα, που σημειώθηκαν στην Αθήνα χθες τα ξημερώματα και να εντοπίσει τους δράστες για να αποδυναμώσει τον επιχειρησιακό τους βραχιονα - Το απρόβλεπτο της νέας τακτικής των κουκουλοφόρων, προβληματίζει

0

Οι 21 καταδρομικές επιθέσεις χθες τα ξημερώματα από αντιεξουσιαστές σε όλη την Αθήνα, προβληματίζουν τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. καθώς εκτιμούν ότι το μπλοκάρισμα των κινήσεων τους στα Εξάρχεια αναγκάζει τις ομάδες να κινηθούν περιφερειακά.

Αναδημοσίευση από το «Πρώτο Θέμα», Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα

Να μετατοπίσουν δηλαδή τις ενέργειες τους εκτός κέντρου διευρύνοντας το πεδίο δράσης. Το γεγονός ότι επιλέγουν «εύκολους» στόχους που δεν φυλάσσονται και όχι για παράδειγμα Αστυνομικά Τμήματα ή Υπηρεσίες δημιουργεί ένα επιπρόσθετο πρόβλημα στην Αστυνομία που από τη μια δεν μπορεί να προβλέψει τα σημεία – στόχους των κουκουλοφόρων και από την άλλη να τοποθετούνται διμοιρίες ΜΑΤ σε όλη την Αττική.

Έτσι, σε πρώτη φάση, για να αντιμετωπίσουν πιθανές νέες επιθέσεις, θα αυξήσουν τις περιπολίες, θα επικεντρωθούν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και σουπερ μάρκετ που εκτιμούν ότι θα αποτελέσουν στόχους, ενώ θα ενεργοποιήσουν το δίκτυο πληροφοριών, έτσι ώστε να χαρτογραφήσουν τις ομάδες που σχεδιάζουν καταδρομικά χτυπήματα.

Παράλληλα, ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ ανέλαβε να εξιχνιάσει τα 21 χτυπήματα και να εντοπίσει τους δράστες σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσει τον επιχειρησιακό τους βραχίονα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απειλούν οι αντιεξουσιαστές: «Θα κάνουμε Εξάρχεια όλη την πόλη»

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.