Καρτσάκης: «Ανεπίτρεπτες συμπεριφορές από συνδικαλιστές αστυνομικούς»

Το σχόλιο του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου για την επίθεση που δέχτηκε από έτερο συνδικαλιστή στα γραφεία της ΠΟΑΣΥ

0

Μετά από δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο που περιγράφουν ένα περιστατικό στο οποίο υπήρξα δυστυχώς πρωταγωνιστής και παρά την αρχική πρόθεσή μου να ΜΗΝ δώσω συνέχεια σε αυτό, ωστόσο οι εξελίξεις και η δημοσιότητα που έλαβε η υπόθεση με υποχρεώνουν να τοποθετηθώ για τα όσα πραγματικά συνέβησαν με μοναδικό γνώμονα μια υγιή και ενωτική για το καλό όλων μας Ομοσπονδία.

Άρθρο του Γιώργου Καρτσάκη
Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου
Αντιπρόσωπος της Ε.ΑΣ.Υ.Λ. στην ΠΟΑΣΥ

Τα όσα συνέβησαν αποτελούν πλήγμα όχι σε εμένα, αλλά στο θεσμό που εκπροσωπώ τόσο ως εκλεγμένος πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου, όσο και ως αντιπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ. Την Δευτέρα 12 και Τρίτη 13 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ στην Αθήνα και πριν τοποθετηθώ επί των θεμάτων που μας απασχολούν ανέφερα μπροστά σε όλους τους παρευρισκομένους εκπροσώπους των πρωτοβαθμίων Ενώσεων, ότι μόνο με ενότητα μεταξύ όλων μας θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ανιδιοτελώς, σαν μια γροθιά για τον συνάδελφο που πραγματικά μας έχει ανάγκη.

Την επόμενη μέρα όμως του συμβουλίου επισκέφτηκα τα γραφεία της ΠΟΑΣΥ στην Αθήνα, για θέματα της Ένωσής, και παρουσία του Προέδρου της ΠΟΑΣΥ, του Προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ, άλλων Προέδρων και μελών Πρωτοβαθμίων Ενώσεων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ μου επιτέθηκε απρόκλητα και πισώπλατα φραστικά με ύβρεις και ασκώντας μου σωματική βία, με απώθησε έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας ρίχνοντάς με στο έδαφος.

Φυσικά δεν ανταπέδωσα στις επιθέσεις αυτές καθώς δεν μου το επιτρέπει ο χαρακτήρας μου, η ηθική μου, η ανατροφή μου και ο κώδικας δεοντολογίας του Αστυνομικού. Δεν έχω ζητήσει την ποινική και πειθαρχική του δίωξη που κανονικά του αξίζει αλλά επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου. Στα έξι χρόνια που υπηρετώ τον συνδικαλισμό έχω δώσει όλο μου τον εαυτό για την προάσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων μου και καθημερινά αγωνίζομαι για αυτούς χωρίς να κοιτάζω την προσωπική μου ευημερία. Τέτοιες συμπεριφορές μέσα στο σπίτι του συνδικαλισμού μας είναι ανεπίτρεπτες, δεν έχουν καμία θέση και μόνο διχασμό μπορούν να προσφέρουν.

Καλώ το υγιές μέρος του συνδικαλισμού μας να σκεφτεί σοβαρά για το πώς θα εξαλειφθούν παντελώς τέτοια φαινόμενα και να μπορεί να υπάρξει επιτέλους ελευθερία του λόγου που είναι η βάση της Δημοκρατίας μας. Είναι απαράδεκτο εκλεγμένοι εκπρόσωποι αστυνομικών να εκφοβίζονται με αυτό τον τρόπο και να νιώθουν ανεπιθύμητοι στο «σπίτι» του συνδικαλισμού μας. Προσωπικά περιμένω την ηγεσία της ΠΟΑΣΥ που ήταν παρούσα στο συμβάν, να πάρει επίσημη θέση και να εφαρμόσει τον Κώδικα Δεοντολογίας της Ομοσπονδίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πικράκης: «Το γραφείο της ΠΟΑΣΥ δεν είναι ιδιοκτησία κανενός»

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.