Κανέλλος Νικολάου: Το χρέος μας ως απόγονοι των Ελλήνων που είπαν το μεγάλο “ΟΧΙ”

0

Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι μία λαμπρή ημέρα που έχει χαραχθεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της πατρίδας μας. 

Άρθρο του Κανέλλου Νικολάου
Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτή η ημέρα συνδυάστηκε με το ιστορικό ΟΧΙ απέναντι στο φασισμό και στα μεγαλεπίβολα σχέδια του. Ένα πραγματικό και ουσιαστικό ΟΧΙ που ειπώθηκε και μετουσιώθηκε σε πράξη αγώνα από όλους τους Έλληνες.

Χωρίς κανένα διαχωρισμό, όλοι μαζί ενωμένοι, θεώρησαν τιμή τους να αγωνιστούν για την ελευθερία. Σε αυτόν τον αγώνα κέρδισε το ΕΜΕΙΣ και έγινε παράδειγμα προς μίμηση σε όλο τον κόσμο. Απέδειξαν ότι ενωμένοι μπορούν να καταφέρουν το ακατόρθωτο και ότι πάνω από όλα μετράει η ψυχή.

ΕΜΕΙΣ σήμερα ως απόγονοι αυτών των Ελλήνων είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα τους για την πατρίδα μας. ΕΜΕΙΣ πρέπει καθημερινά να προσπαθούμε για τη διασφάλιση των αξιών και των ιδανικών της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ειρήνης, του σεβασμού του ανθρώπου και της πίστης μας. Σε αυτό το ΕΜΕΙΣ φυσικά ανήκει και ο κάθε Έλληνας αστυνομικός που υπηρετεί την πατρίδα με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους Νόμους του κράτους.

Ως μέλη της κοινωνίας πρέπει να είμαστε δίπλα στον κάθε πολίτη και να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για να του παρέχουμε το πολύτιμο αγαθό της ασφάλειας. Σε αυτό το διαρκή αγώνα μας έχουμε απώλειες και νεκρούς ήρωες. ΕΜΕΙΣ θα συνεχίσουμε να λέμε ΟΧΙ σε κάθε μορφή ανομίας από όπου και αν προέρχεται και σε όποιον προσπαθήσει να ευτελίσει τις αξίες και τα ιδανικά μας.

Χρόνια πολλά στην πατρίδα μας.

Χρόνια πολλά σε όλους μας.    

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.