Κανέλλος Νικολάου: Οι ένστολοι δεν θα ξεγελαστούν με καθρεφτάκια και υποσχέσεις

0

Η οκτάμηνη προθεσμία, που είχε δώσει στην Κυβέρνηση η τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις υπ΄ αριθμ. 3 και 4/2018 αποφάσεις της, για να αναπροσαρμόσει μισθούς και συντάξεις για αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς και στρατιωτικούς, εν ενεργεία και συνταξιούχους, στα επίπεδα που ήταν τον Ιούλιο του 2012, λήγει την 23η Οκτωβρίου 2018. Το ίδιο, άλλωστε, έχουν κρίνει και οι σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ,

Άρθρο του Κανέλλου Νικολάου
Γ.Γ. της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής της ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υποχρεούται και πρέπει να επιστρέψει το 50% των παρανόμων μνημονιακών κρατήσεων που είχαν γίνει στους μισθούς και τις συντάξεις των ενστόλων από τον Αύγουστο 2012 έως και τον Δεκέμβριο 2016.

Για την αναπροσαρμογή των μισθών και των συντάξεων ουδείς λόγος. Με το νέο μισθολογίο που ισχύει από 1/1/2017, το γνωστό απαράδεκτο Νόμο Κατρούγκαλου, οι μισθοί όχι μόνο δεν αναπροσαρμόστηκαν στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 αλλά αντιθέτως μειώθηκαν και μας οδηγούν στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση. Οι επιστροφές των παρανόμων μνημονιακών κρατήσεων βαφτίστηκαν ως αναδρομικά που υποτίθεται θα μας δοθούν ως «δωράκι».

Ως προς τον τρόπο της επιστροφής των κρατήσεων έχει στηθεί μία βιομηχανία αποκλειστικής πληροφόρησης για 2 ή για 24 ή για 36 ή για εφάπαξ καταβολής των.

Η προθεσμία λήγει και θα πρέπει να εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις. Οι ένστολοι δεν θα ξεγελαστούν με καθρεφτάκια και υποσχέσεις. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση μας .

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.