Κανέλλος Νικολάου: Η «νομιμοποίηση» της μολότοφ δείχνει ότι… ξέχασαν τους νεκρούς της Marfin

0

Η αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, στη βάση των αλλαγών – επιθυμιών που προωθούνται και τέθηκαν προς διαβούλευση, έχουν ανοίξει τις τελευταίες ημέρες μία μεγάλη συζήτηση.

Άρθρο του Κανέλλου Β. Νικολάου
Γ.Γ. της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής της ΕΛ.ΑΣ.

Οι επικείμενες αυτές αλλαγές, τέθηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να τύχουν -εφόσον χρειαστεί- στις απαραίτητες διορθώσεις, τροποποιήσεις ή και ακυρώσεις.

Διαβάζοντάς τες προσεκτικά γεννούνται απορίες, χωρίς κανένα πνεύμα αντιπολίτευσης ή σκοπιμότητα παρά μόνο με την αγωνία της ασφάλειας που πρέπει να παρέχει η Ελληνική Αστυνομία στους πολίτες, αλλά και με πως ο πολίτης αυτής της χώρας θα νιώθει και θα είναι ασφαλής.

Μία σημαντική αλλαγή είναι η κατοχή και η χρήση βομβών μολότοφ. Η πρόταση τους είναι να μετατραπεί ο ποινικός χαρακτηρισμός από κακούργημα σε πλημμέλημα. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μας εξηγήσουν ποια είναι η δικαιολογητική βάση για την τροποποίηση αυτή; Τι τους οδήγησε ώστε να προβούν σε αυτή την πρόταση;

Μήπως έχει ατονίσει το φαινόμενο της χρήσης βομβών μολότοφ; Άραγε, ή εβδομαδιαία… συντηρητική εκπαίδευση των «μπαχαλάκηδων» από το μόνιμο εκπαιδευτικό τους ορμητήριο δεν προβληματίζει κανέναν;

Ακούστηκε από βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος ότι «δεν έχασε κανείς τη ζωή του από μολότοφ». Αλήθεια, τα θύματα της «Marfin» ξεχάσαμε από ποια αιτία έχασαν τη ζωή τους; Οι δεκάδες τραυματίες – εγκαυματίες αστυνομικοί, συνέπεια των βομβών μολότοφ, δεν συγκινούν κανέναν;

Το τελευταίο διάστημα ακούστηκαν συνδικαλιστικές προτάσσεις για να μετατραπεί σε ιδιώνυμο έγκλημα η επίθεση εις βάρος των αστυνομικών. Σε απάντηση αυτής της προσπάθειας μας έρχεται η ποινική υποβάθμιση της χρήσης βομβών μολότοφ. Διαφαίνεται, λοιπόν, ξεκάθαρα πόσο υπολογίζουν τον Έλληνα Αστυνομικό και την προσφορά του στην κοινωνία.

Αδιαφορούν για τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση βομβών μολότοφ όταν αυτές στρέφονται ενάντια στη ζωή ή στη σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών και καταστρέφουν δημόσια ή ιδιωτική περιουσία.

Επίσης, πρέπει να τονιστεί ότι με την τροπολογία αυτή επιβραβεύονται οι παλαιοί υπόδικοι «μπαχαλάκηδες» γιατί πλέον θα τύχουν ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης λόγω της αναδρομικής εφαρμογής του ευμενέστερου νόμου.

Έστω και τώρα αποσύρετε την τροποποίηση αυτή.

Δεν ωφελείται η κοινωνία μας και οι πολίτες της χώρας μας.

Όφελος θα έχουν μόνο οι «μπαχαλάκηδες» και η ανομία.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.