Κανέλλος Νικολάου: Μάχη με το έγκλημα, αλλά με τήρηση του Π.Δ. για το ωράριο εργασίας

0

Στην αλλαγή σκηνικού που επιχειρείται για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας συμφωνούμε και την επιδιώκουμε για να μπορούμε να προσφέρουμε, όπως πρέπει και αρμόζει, το πολύτιμο αγαθό της ασφάλειας στους πολίτες της χώρας μας.

Άρθρο του Κανέλλου Β. Νικολάου
Γ.Γ. της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής της ΕΛ.ΑΣ.

Σε οποιονδήποτε στόχο τεθεί από την πολιτική και φυσική ηγεσία μας, για τη μείωση της εγκληματικότητας, είμαστε διατιθέμενοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την επίτευξη του. Αρκεί βέβαια ο προσδοκώμενος στόχος να συσχετίζεται με τις δυνατότητες της παρούσας δύναμης και όχι με τις δυνατότητες της ανύπαρκτης οργανικής δύναμης της κάθε Υπηρεσίας.

Ανέκαθεν ο αστυνομικός εργαζόταν και εργάζεται με συνείδηση και φιλότιμο. Εργάστηκε και εργάζεται και πέραν του ωραρίου του όταν αυτό επιβάλλεται από τις περιστάσεις καθώς και για την αντιμετώπιση έκτακτων και απρόβλεπτων υπηρεσιακών αναγκών. Σύμφωνα με το ισχύον Π.Δ. 394/2001 «Χρόνος εργασίας προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας» καθορίζονται επακριβώς οι εβδομαδιαίες ώρες εργασίας για κάθε αστυνομικό ανεξάρτητα από βαθμό, θέση και την Υπηρεσία που υπηρετεί.

Μακάρι η παρουσία και μόνο των διοικητών πρωί και απόγευμα στην Υπηρεσία τους και η υποχρεωτική αποκλειστική αναφορά τους μέσω της γραμμής Police On Line να έλυναν το πρόβλημα και να μείωναν τους δείκτες της εγκληματικότητας. Η επίτευξη των στόχων πραγματώνεται με ανοικτές Υπηρεσίες όλο το 24ωρο, με το προβλεπόμενο ανθρώπινο δυναμικό και την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή.

Η παγίωση όμως της καταστρατήγησης του ωραρίου δεν μας βρίσκει σύμφωνους και ζητάμε την επανεξέταση και αναίρεση των πρόσφατων σχετικών διαταγών. Απαιτούμε για όλους τους αστυνομικούς την πλήρη εφαρμογή των διατάξεων του Π.Δ για το ωράριο της εβδομαδιαίας εργασίας τους.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.