Κανέλλος Νικολάου στο 30ο συνέδριο της ΠΟΑΞΙΑ: Να επανακαθορίσουμε τους στόχους μας

0

Δημοσιεύουμε το κείμενο της ομιλίας του Γ.Γ. της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής της ΕΛ.ΑΣ., Κανέλλου Νικολάου, όπως αυτή ακούστηκε στο 30ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών (ΠΟΑΞΙΑ).

Αναλυτικά το κείμενο της ομιλίας στο 30ο συνέδριο της ΠΟΑΞΙΑ

Αγαπητές και αγαπητοί σύνεδροι καλησπέρα. Καλώς βρεθήκαμε στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων και στο 30ο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία την Ένωση Αξιωματικών Ηπείρου και την Ομοσπονδία μας για τη διοργάνωση και για τις επιλογές της να διοργανώνει τα συνέδρια εκτός των τειχών της Αθήνας.

Το 30ο συνέδριο μας φρονώ ότι γίνεται σε μια χρονική στιγμή που πρέπει να επανακαθοριστούν οι στόχοι μας ως Αξιωματικοί, ως συνδικαλιστές και ως Ομοσπονδία.

Καταρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσουμε για άλλη μία φορά ότι είμαστε εκπρόσωποι μόνο των συναδέλφων μας Αξιωματικών και αγωνιζόμαστε για να αναδείξουμε τα προβλήματα μας, να προτείνουμε προτάσεις και να επιζητούμε ό,τι το καλύτερο δυνατό μπορεί να υλοποιηθεί και να εφαρμοστεί. Οποιαδήποτε παρέκκλιση δεν πρέπει να είναι αποδεκτή και θα πρέπει να μας βρίσκει αντίθετους και πολέμιους.

Επειδή δεν είμαστε εργατοπατέρες αλλά μάχιμοι Αξιωματικοί πρέπει να αποδεχθούμε ότι για την κατάσταση της Αστυνομίας την αποκλειστική ευθύνη τη φέρουμε εμείς οι Αξιωματικοί. Η εκάστοτε πολιτική ηγεσία χαράζει την πολιτική του Υπουργείου μας και προτείνει για εφαρμογή τα «θέλω της». Η υλοποίηση, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός σε συνδυασμό με τη γνώση και την εμπειρία είναι αποκλειστική υπόθεση και ευθύνη της φυσικής μας ηγεσίας με συνεργάτες εμάς τους Αξιωματικούς. Οποιαδήποτε άλλη παρουσίαση των καταστάσεων με δικαιολογίες και μισόλογα γίνονται και λέγονται για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους.

Ας αναλογιστούμε αγαπητοί σύνεδροι, ποιος ήταν ο ρόλος των Αξιωματικών ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια;

Κάτω από το βάρος της ευθυνοφοβίας, των ετήσιων αξιολογήσεων, των κρίσεων – προαγωγών οι Αξιωματικοί σιωπούν, υποβαθμίζονται καθημερινώς και κρύβονται μακριά από θέσεις ευθύνης και ανάλογων αρμοδιοτήτων σύμφωνα με το διοικητικό βαθμό που φέρουν.

Έχω επισημάνει και σε προηγούμενα συνέδριά μας ότι για την υποβάθμιση μας φέρουμε μεγάλη ευθύνη εμείς οι ίδιοι.

Συνεχίζουμε να έχουμε Αστυνομικές Διευθύνσεις χωρίς να τις διοικούν Ταξίαρχοι ή έστω Αστυνομικοί Διευθυντές και να αναλαμβάνουν τη Διοίκηση Αστυνομικοί Υποδιευθυντές.

Βλέπουμε ανώτατους Αξιωματικούς να εναλλάσσονται σε υπηρεσίες μεταξύ τους λες και είναι Αξιωματικοί Υπηρεσίας.

Συνεχίζουν να υπάρχουν Αξιωματικοί που δεν έχουν ασκήσει διοίκηση στα κύτταρα της Αστυνομίας που είναι τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας. Προτιμούν να υπηρετούν σε Υπηρεσίες όπου είναι καλά κρυμμένοι και πολλές φορές να συμπεριφέρονται ως δημόσιοι υπάλληλοι παλαιάς κοπής με καμία επαφή με τη σημερινή Αστυνομία.

Σας ερωτώ ποια είναι τα κίνητρα για να υπηρετήσει ένας Αξιωματικός σε Α.Τ και σε Τ.Α; Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα κίνητρο. Μέχρι και η υποχρέωση για να υπηρετήσει ο νεοξερχόμενος Υπαστυνόμος υποχρεωτικά για δύο χρόνια σε Αστυνομικό Τμήμα, με τις φετινές μεταθέσεις και τις ισχύουσες διατάξεις τεχνηέντως καταργήθηκε. Για ποιο λόγο μετατέθηκαν απευθείας και εκτός μορίων νέοι Υπαστυνόμοι σε άλλες Υπηρεσίες εκτός των Αστυνομικών Τμημάτων; Δεν μπορούσαν να μετατεθούν σε αυτές τις Υπηρεσίες Υπαστυνόμοι που είχαν υπηρετήσει τουλάχιστον δύο έτη σε Α.Τ.;

Δηλαδή αγαπητοί σύνεδροι αν κάποιος νεοξερχόμενος Υπαστυνόμος δεν έχει τα μόρια για να επιλέξει κάποιο υποτίθεται καλό Τμήμα, θα ψάξει να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για να τον τακτοποιήσει και να τον μεταθέσει σε μία εξειδικευμένη Υπηρεσία μακριά από τη βάσανο των ανακριτικών καθηκόντων και τα γνωστά προβλήματα των Τμημάτων; Για να μην παρερμηνεύσει κανείς τα λεγόμενα μου θα δώσω μία διευκρίνιση, όλες οι Υπηρεσίες είναι χρήσιμες και έχουν τις δικές τους δυσκολίες, αλλά θα πρέπει ο Αξιωματικός να πάρει πρώτα το βάφτισμα του σε Αστυνομικό Τμήμα, να έρθει δια ζώσης σε επαφή με τον πολίτη και τα προβλήματα του. Δηλαδή αγαπητοί σύνεδροι αν υπηρετήσει 2 χρόνια από τα 35 της καριέρα του σε Αστυνομικό Τμήμα τι θα πάθει;

Σε αυτές τις αλλαγές ποια ήταν η θέση μας και τι κάναμε;

Στο συνέδριο της Κρήτης είχαμε προτείνει την κατάργηση του ΤΕΜΑ και για την εξέλιξη των Αρχιφυλάκων και Ανθυπαστυνόμων είχαμε ομόφωνα ψηφίσει την επανίδρυση της Σχολής Αρχιφυλάκων με πιο ουσιαστικές και αξιολογικές εξετάσεις των υποψηφίων. Τι έγινε με την πρόταση αυτή; Απολύτως τίποτα.

Έχω επισημάνει ότι συνεχίζεται, από την πρώτη σειρά των Αξιωματικών με τις πανελλήνιες εξετάσεις μέχρι και σήμερα, η μεγάλη διαφορά ηλικίας μεταξύ των δοκίμων που προέρχονται είτε από το Σώμα είτε εκ των ιδιωτών. Οι ιδιώτες εισέρχονται 18 ετών και οι εκ του Σώματος μέχρι 29 ετών. Έτσι στους βαθμούς του Α/Δ και Α/Υ αρχίζουν να φαίνονται τα προβλήματα όσον αφορά τη συμπλήρωση των ασφαλιστικών χρόνων και της βαθμολογικής εξέλιξης τους.

Επίσης το όριο ηλικίας για την εισαγωγή στο ΤΕΜΑ ήταν τουλάχιστον το 38ο έτος της ηλικίας των Ανθυπαστυνόμων και ανεξήγητα τα τελευταία χρόνια μειώθηκε και έγινε το 32ο. Ερωτώ, όταν ο Υπαστυνόμος εξέλθει από το ΤΕΜΑ 33 ετών και ο Υπαστυνόμος από τη ΣΑΕΑ 32 ετών δεν θα έχουμε διεκδικήσεις για ίδια εξέλιξη δημιουργώντας γκρίνιες και συγκρούσεις;

Έχουμε Αξιωματικούς πολλών ταχυτήτων αλλά δυστυχώς Αξιωματικοί δεν υπάρχουν. Όπως προανέφερα το μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει την Αστυνομία είναι η ευθυνοφοβία των Αξιωματικών. Συνέπεια είναι η συνεχιζόμενη υποβάθμιση και διάθεση σε μέτρα τάξης και ασφαλείας των Α/Δ και των Α/Υ που σε παλαιότερες εποχές στα μέτρα αυτά θα διαθέταμε Υπαστυνόμους ή και ένα σταθμό της Άμεσης Δράσης απλά για να μας ενημερώσει για την επικρατούσα κατάσταση.

Οι Αξιωματικοί Διοικητές Τμημάτων συνεχίζουν να είναι επισκέπτες στις Υπηρεσίες τους λόγω των καθημερινών μέτρων που διατάσσονται να εκτελέσουν εκτός της περιφέρειας τους. Αυτό το πρόβλημα πρέπει να λυθεί αποκλειστικά, άμεσα και τελεσίδικα από τον φυσικό μας ηγέτη, τον Αρχηγό μας.

Σύμφωνα με το άρθρο 59 του Π.Δ 141/91 δύναται να εκτελέσουν σε εξαιρετικές περιπτώσεις υπηρεσία Αξιωματικού Υπηρεσίας και οι Αστυφύλακες- Υπαρχιφύλακες. Δυστυχώς την εξαίρεση την παγιώσαμε σε κανόνα. Παραδώσαμε τις Υπηρεσίες, τη βιτρίνα της Αστυνομίας, που καθημερινά ο πολίτης προσέρχεται σε αυτές για τη διευθέτηση των υποθέσεων τους, σε νέους και άπειρους αστυνομικούς με καμία καθοδήγηση γιατί οι Αξιωματικοί απουσιάζουν.

Η εκπαίδευση των αστυνομικών γίνεται σε πεπαλαιωμένες τακτικές και δεν υπάρχει καμία βούληση για την αλλαγή του σκηνικού. Ερωτώ, σε τι εξυπηρετεί ο Δόκιμος Υπαστυνόμος να διατίθεται για πρακτική άσκηση σε Αστυνομικό Τμήμα όπου ο Διοικητής και οι Αξιωματικοί απουσιάζουν σε μέτρα, ένας αστυφύλακας μόνιμα σε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας και ο ίδιος να επιδίδεται σε 8ωρη ενασχόληση με τη νέα πληγή της Αστυνομίας, το κινητό του τηλέφωνο;

Φωτογραφία από το 30ο συνέδριο της ΠΟΑΞΙΑ

Λίγο πριν τις τελευταίες Εθνικές εκλογές ήρθε μία φωτογραφική διάταξη που αφορούσε την εξέλιξη των πτυχιούχων Ανθυπαστυνόμων, που δεν έχουν κάνει χρήση του πτυχίου τους, με την οποία θα εξελιχθούν βαθμολογικά ως και το βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή. Αυτές οι ρυθμίσεις έπρεπε να έχουν ήδη καταργηθεί αλλά είναι ακόμα σε ισχύ. Για ποιο λόγο κύριοι σύνεδροι; Εμείς τι κάνουμε, ποια είναι η αντίδραση μας;

Τι έγινε με το βαθμολόγιο, με την αύξηση των ορίων ηλικίας για τους ανώτερους και τους ανώτατους Αξιωματικούς, για τη θεσμοθέτηση της παράλληλης επετηρίδας και για τον τρόπο της αξιολόγησης των Αξιωματικών;

Είναι δίκαιο να αποστρατεύονται Αξιωματικοί με το αιτιολογικό του ορίου ηλικίας;

Είναι δίκαιο άλλοι να αποστρατεύονται με λίγα χρόνια υπηρεσίας και άλλοι να παραμένουν στην ενέργεια ξεπερνώντας τα 35 χρόνια, έχοντας πάρει και το εφάπαξ;

Όπως ορθώς έγινε η τροποποίηση και παραμένουν και πλέον των 35 ετών έτσι για λόγους ισονομίας θα πρέπει να αρθεί και το κώλυμα της ηλικίας. Όποιος συνάδελφος είναι ικανός και άξιος να παραμένει στην ενέργεια. Όποιο είναι το όριο ηλικίας για τον Αρχηγό μας θα πρέπει να είναι και για τους Αξιωματικούς από τον Α/Υ και πάνω.

Είναι δίκαιο οι συνάδελφοι να αγωνιούν για την αποστρατεία τους γιατί έτσι θα οδηγηθούν στη φτωχοποίηση και στην επαιτεία;

Έγινε μεταξύ μας διαβούλευση για την παράλληλη επετηρίδα, συμφωνήσαμε σε μία πρόταση, τι έγινε; Ακόμα τίποτα.

Όλα στις καλένδες και στο χρονοντούλαπο του «θα» και του «τίποτα».

Πότε επιτέλους θα ακουστεί και θα εφαρμοστεί άμεσα μία πρόταση της Ομοσπονδίας μας;

Μήπως μας θεωρούν δεδομένους και ανίσχυρους;

Ήρθε η ώρα άπαντες να αντιληφθούν ότι οι Αξιωματικοί είναι ένα μεγάλο κομμάτι του Σώματοςπου μάχονται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη συλλογική προσπάθεια για την παροχή στον πολίτη του πολυτιμότερου αγαθού που είναι η ασφάλεια του.

Ήρθε η ώρα να ορθώσουμε το ανάστημα μας και από κομπάρσοι να γίνουμε πραγματικοί πρωταγωνιστές.

Ήρθε η ώρα να αναλογιστούμε τι Αστυνομία παραλάβαμε και τι Αστυνομία θα παραδώσουμε στις νεότερες γενιές;

Σας καλώ όλες και όλους με αίσθημα ευθύνης να ανατρέψουμε αυτή τη νοσηρή κατάσταση και ως συνδικαλιστές Αξιωματικοί να προσπαθήσουμε για τη δημιουργία μιας νέας, σύγχρονης και χωρίς αγκυλώσεις Αστυνομία.

Όλοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.

Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.