Καλλιακμανης: Δεν θα συνυπολογιστούν τα αναδρομικά στο εισόδημα του έτους 2018

0

Πριν λίγες μέρες είχα ζητήσει την παρέμβαση της Υπουργού και της Υφυπουργού ώστε να μην επηρεαστούν μια σειρά κοινωνικών επιδομάτων που λαμβάνουν τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, από την αύξηση των αποδοχών μας έτους 2018, λόγω των αναδρομικών που λάβαμε.

Άρθρο του Γιώργου Καλλιακμάνη
Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής

Όπως ενημερώθηκα, χτες κατατέθηκε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στο άρθρο 49 ορίζεται ότι “. ..ειδικά για την καταβολή πάσης φύσεως κοινωνικών επιδομάτων, παροχών ή οικονομικών ενισχύσεων και την εφαρμογή λοιπών προγραμμάτων και δράσεων κοινωνικής ή προνοιακης πολιτικής από τους φορείς του δημόσιου τομέα, τα εφάπαξ χρηματικά ποσά που καταβλήθηκαν στους δικαιούχους των άρθρων 10 έως και 15 του Ν. 4575/2018 δεν συνυπολογίζονται στο εισόδημα του φορολογικού έτους 2018, εφόσον το ύψος του αποτελεί κριτήριο για την χορήγηση ή την εφαρμογή τους… “

Με αυτή την διάταξη διασφαλίζονται, τόσο για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και των Σωμάτων Ασφαλείας, το κοινωνικό μέρισμα, τα επιδόματα τέκνων, στέγασης και θέρμανσης και το οικιακό-κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, όπως και ειδικές ρυθμίσεις που αφορούν τη ρύθμιση στεγαστικών, κυρίως, δανείων. Επειδή, πρέπει να στηλιτεύουμε τα αρνητικά και να επαινούμε τα θετικά, οφείλω να ομολογήσω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση η υπουργός και η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη επέδειξαν άμεσα αντανακλαστικά.

Τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς προσπάθεια. Προχωράμε ΜΠΡΟΣΤΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.