Κ.Υ.Τ. Χίου: Πως τρεις αστυνομικοί έσωσαν τη ζωή μίας 22χρονης προσφυγοπούλας

Όλα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 στο Κέντρο Υποδοχής & Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών της Χίου

0

Επιδεικνύοντας θάρρος, ψυχραιμία, αλλά και πίστη στο καθήκον, τρεις αστυνομικοί, οι αρχιφύλακας Γιακανίτσης Γεώργιος (Ομάδα ΖΗΤΑ Θεσσαλονίκης), ο αρχιφύλακας Κάτσαρης Κων/νος και ο ειδικός φρουρός Γραμματικόπουλος Αλέξανδρος (Ομάδα ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής), κατάφεραν να σώσουν την ζωή της 22χρονης προσφυγοπούλας, Al Samawetli Neamat, από το Ιράκ.

Όλα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 στο Κέντρο Υποδοχής & Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών της Χίου, όπου υπηρετούν οι τρεις αποσπασμένοι αστυνομικοί. Πιο αναλυτικά, ήταν γύρω στις 12:45 το μεσημέρι όταν η νεαρή πρόσφυγας έχασε τις αισθήσεις της και χαλάρωσαν οι μύες της γλώσσας της. Αυτή γύρισε με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η ζωή της, όμως χάρη στην άμεση επέμβαση των αστυνομικών -οι οποίοι ενήργησαν ψύχραιμα και δίνοντας τις πρώτες βοήθειες -η νεαρή κοπέλα επανήλθε.

Οι όλες ενέργειες των τριών αστυνομικών αποκτούν ιδιαίτερη αξία καθώς εκείνη την στιγμή στο ΚΥΤ δεν υπήρχε ιατρός και ήταν οι μόνοι που μπορούσαν να σώσουν μια ζωή, σε συγκυρίες δύσκολες όπου η ΕΛ.ΑΣ. βάλλεται από παντού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή η ενέργεια των αστυνομικών δείχνει όχι μόνο το ανθρώπινο πρόσωπο, αλλά και την πολύ καλή εκπαίδευση των ανδρών και γυναικών της ΕΛ.ΑΣ. Κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με ακραίες φωνές που διαστρεβλώνουν τα πάντα. Η αμεσότητα και η αποτελεσματικότητα των ενεργειών τους αποδεικνύει ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι κοντά σε όλους τους πολίτες είτε αυτοί είναι Έλληνες, είτε πρόσφυγες από πολλά μέρη της γης.

Katechaki.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.