Η Κ. Παπακώστα απαντά για τη «Μαρία Αντουανέτα»: «Ως τι μιλούν; Ως sans cullotes;»

0

Βασίλης Κικίλιας, Παύλος Χρηστίδης και ειδικοί φρουροί, αποτελούν μόνο τρεις από τις περιπτώσεις που αποκάλεσαν «Μαρία Αντουανέτα» την Κατερίνα Παπακώστα με αφορμή τη σύγκριση που έκανε μεταξύ Εξαρχείων και Μονμάρτης. «Ως τι μιλούν; Ως sans cullotes αποκρίθηκε η υπουργός, σε μία απάντηση που ενδεχομένως να φουντώσει περαιτέρω την αντιπαράθεση. Σημειώνεται, ότι η υφυπουργός απέφυγε να σχολιάσει τα πρόσφατα επεισόδια, ή την… Μονμάρτη.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τις αναφορές στη Μαρία Αντουανέτα, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα αναφέρει σε ανάρτησή της στο facebook:

«Όσοι θυμήθηκαν την Μαρία Αντουανέτα, ως τι μιλούν; Ως sans cullotes; Ανοιχτοί από παντού, δίχως αίσθηση της ευθύνης τους. Είναι δε και αφελείς. Στις άστοχες επιθέσεις τους εναρμονίζονται ακραίοι της Πειραιώς και του ΠΑΣΟΚ μαζί με τους παλιούς εμβληματικούς τους, που τους έφυγε η σημαία στα Ίμια. Όσο για το Αντουανέτα, ας ρωτήσουν τον καθρέφτη τους…».

Τώρα, σχετικά με τους sans cullotes (κυριολεκτικά «χωρίς βράκα») που αναφέρει η υφυπουργός, αυτοί ήταν οι άνθρωποι της κατώτερης εργατικής τάξης στο τέλος του 18ου αιώνα στη Γαλλία, πάρα πολλοί από τους οποίους έγιναν  μαχητικοί οπαδοί της Γαλλικής Επανάστασης για την αντιμετώπιση τηε φτώχειας. Οι sans-culottes χρησίμευαν ως η κινητήρια λαϊκή δύναμη πίσω από την επανάσταση και έφτιαξαν το μεγαλύτερο μέρος του επαναστατικού στρατού κατά τα πρώτα χρόνια της γαλλικής επανάστασης.

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξή της, η Κατερίνα Παπακώστα ερωτηθείσα για τα Εξάρχεια, μίλησε για «μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας -και όχι ως πολύπαθη περιοχή-, η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, εδώ και αρκετές δεκαετίες…».

Ωστόσο, μόλις χτες, τα πολύπαθα Εξάρχεια χτες πρωταγωνίστησαν πάλι στα επεισόδια, ταλαιπωρώντας για μία ακόμη φορά τους μόνιμους κατοίκους τους.

Η ανάρτηση της κας Παπακώστα στο facebook:

Πηγή: newpost.gr

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.