Ίγκορ Ντέντοβιτς, Στέβαν Σταμάτοβιτς: «Συμβόλαια θανάτου» της μαφίας του Μαυροβουνίου στη Βάρη

0

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων μαφιόζικων ομάδων με έδρα την πόλη του Κότορ του Μαυροβουνίου, «βλέπουν» τα σερβικά ΜΜΕ πίσω από τη διπλή εκτέλεση στην κοσμική ταβέρνα της Βάρης.

Αναδημοσίευση από reader.gr, Κώστας Παπαδόπουλος

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Novosti» του Βελιγραδίου, τα δύο θύματα ήταν μέλη της μαφιόζικης φατρίας «Σκάλιαρι», η οποία βρίσκεται σε ανοιχτό πόλεμο από το 2014 με τη μαφιόζικη φατρία «Καβάτσκι». Αφορμή η… εξαφάνιση ενός φορτίου 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, που είχε ως αποτέλεσμα της διάσπαση της φημισμένης μαφίας του Κότορ σε δύο ομάδες. Έκτοτε ξεκίνησε ένας ανελέητος πόλεμος, περισσότερα από 30 συμβόλαια θανάτου.

Δύο τέτοια (σ.σ. συμβόλαια θανάτου) φαίνεται πως εκτελέστηκαν το νωρίς βράδυ της Κυριακής στην κοσμική ταβέρνα στα Βλάχικα της Βάρης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέχρι σήμερα οι εκτελέσεις γίνονταν είτε στο Μαυροβούνιο, είτε στη Σερβία, ωστόσο, φαίνεται πως ο μαφιόζικος πόλεμος «απλώθηκε» κι έφτασε μέχρι τη χώρα μας.

Κάποιες από τις τουλάχιστον 25 σφαίρες των εκτελεστών διαπέρασαν την τζαμαρία του καταστήματος κι έφυγαν εκτός -προς το πάρκινγκ- χωρίς ευτυχώς να πετύχουν κάποιον διερχόμενο
Η «ταυτότητα» των θυμάτων

Τα σερβικά ΜΜΕ αναφέρουν πως νεκροί από τις σφαίρες των τεσσάρων εκτελεστών έπεσαν οι Ίγκορ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς. Ιδίως ο Ντέντοβιτς θεωρούνται «βαρύ χαρτί» για τη μαφιόζικη ομάδα «Σκάλιαρι», ενώ από το 2016 εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για απόπειρα δολοφονίας. Μάλιστα, ο Ντέντοβιτς φέρεται να είχε αναλάβει τα ηνία της φατρίας, καθώς ο «αρχινονός» Γιόβαν Βούκοτις βρίσκεται εδώ και καιρό πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Σύμφωνα πάντα με τα σερβικά ΜΜΕ ο Ντέντοβιτς ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στο Μαυροβούνιο, χάρη στη διακίνηση ναρκωτικών. Φέρεται να είχε στην κατοχή του πάνω από 10 πολυτελή διαμερίσματα στην παραλιακή ζώνη της χώρας, καθώς και πολυτελή αυτοκίνητα –με ιδιαίτερη αδυναμία στα BMW.

Όσον αφορά τον Στέβαν Σταμάτοβιτς, φέρεται να είναι ο ηγέτης εγκληματικής οργάνωσης στην πόλη Ποντγκόριτσα –παρακλάδι της μαφιόζικης φατρίας «Σκάλιαρι»- ενώ πρόσφατα ο ίδιος και άλλα 5 μέλη της συμμορίας τους, είχαν καταδικαστεί σε 41 χρόνια φυλάκιση από τη Δικαιοσύνη του Μαυροβουνίου.

Δολοφονία μπροστά σε παιδιά

Φαίνεται πως οι δύο άνδρες, μαζί με τις οικογένειες τους είχαν βρει εσχάτως καταφύγιο στην Ελλάδα, ωστόσο, αυτοί που τους ήθελαν νεκρούς φρόντισαν να βρουν τα ίχνη τους. Κι αν κάποιους στην Ελλάδα ξένισε το γεγονός ότι η διπλή δολοφονία έγινε μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για συνήθη τακτική μεταξύ των δύο αντίπαλων μαφιόζικων ομάδων.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ

Μαυροειδάκος: Οι εκτελεστές «χτύπησαν» την ώρα αλλαγής βάρδιας της ΔΙ.ΑΣ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.