«Η κοροϊδία συνεχίζεται», λένε οι Ενώσεις για το ζήτημα των μετακινήσεων με τα Μ.Μ.Μ.

0

Κοινή επιστολή προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, την Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας, την Π.Ο.ΑΣ.Υ. και τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, έστειλαν τα προεδρεία των Ενώσεων Αθηνών, Β/Α Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιώς, για το ζήτημα των μετακινήσεων του αστυνομικού προσωπικού με τα Μ.Μ.Μ.

Αναλυτικά το κείμενο της κοινής επιστολής

Η κοροϊδία συνεχίζεται!

Σχετ:

α) Το υπ’ αριθ. 033 από 3/3/2018 έγγραφο της Ένωσης Αθηνών
β) Το υπ’ αριθ. 056 από 20/4/2018 έγγραφο της Ένωσης Αθηνών
γ) Το υπ’ αριθ. 305/3/9 από 11/5/2018 έγγραφο της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
δ) Το υπ’ αριθ. 067 από 17/5/2018 έγγραφο της Ένωσης Αθηνών

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών εγγράφων της Ένωσης Αστυνομικών Αθηνών σχετικά με το αντικείμενο του θέματος, οι Ενώσεις μας βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι ουδεμία εξέλιξη υπάρχει έως και σήμερα, από την ανωτέρω γ’ σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μας την 11/05/2018, όσο αφορά την απρόσκοπτη διέλευση των αστυνομικών που μετακινούνται καθημερινά με τα Μ.Μ.Μ. και ιδίως με το ΜΕΤΡΟ, με συνέπεια να βρισκόμαστε καθημερινά εγκλωβισμένοι πίσω από μπάρες, δίχως να υπάρχει συνήθως κάποιος υπάλληλος του ΜΕΤΡΟ στις μπάρες εισόδου/εξόδου για να μας εξυπηρετήσει, όπως μας καθησύχαζε η Ηγεσία κατά τις συναντήσεις της με την Ομοσπονδία μας, ενώ παράλληλα εισπράττουμε την δυσφορία και την επιθετική συμπεριφορά πολιτών οι οποίοι μη γνωρίζοντας την ιδιότητα μας, μας αντιμετωπίζουν ως επίδοξους «λαθρεπιβάτες»!

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, τείνει τελικώς να παγιωθεί εις βάρος μας εξαιτίας της μη έκδοσης, έως και σήμερα, της προβλεπόμενης από το άρθρο 86 του Ν.4530/2018, Κ.Υ.Α. των συναρμοδίων Υπουργείων Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη, η οποία είχε εξαγγελθεί από επίσημα κυβερνητικά χείλη αλλά προφανώς βρίσκεται ξεχασμένη σε κάποιο συρτάρι του Υπουργείου Οικονομικών.

Επίσης, παρά το γεγονός ότι με το υπ’ αριθ. 1795/18/983933 έγγραφό της, προς ΑΕΑ/ΔΑΠ, η Δ/νση Πληροφορικής /ΑΕΑ από τον περασμένο Μάιο, ενημέρωνε για την διαδικασία έκδοσης προσωποποιημένων καρτών του ΟΑΣΑ σε αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό αναφορικά με την ελεύθερη και απρόσκοπτη είσοδό μας στο ΜΕΤΡΟ, αυτό το έγγραφο δεν έφτασε ποτέ στις Αστυνομικές Υπηρεσίες για να ξεκινήσει η εν λόγω διαδικασία από τους συναδέλφους μας, προκαλώντας περαιτέρω προβληματισμό για την πραγματική βούληση της Πολιτείας.

Το πλέον όμως εξωφρενικό είναι ότι ακόμα και να θελήσει κάποιος αστυνομικός να εκδώσει με ιδία έξοδα μια προσωποποιημένη κάρτα του ΟΑΣΑ όπως κάθε πολίτης αυτής της Χώρας, εισπράττει την άρνηση των υπαλλήλων του Οργανισμού, λόγω της ιδιότητάς του, καθόσον, όπως λένε, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσης της εν λόγω Κ.Υ.Α. για την είσοδο μας στο ΜΕΤΡΟ!!!

Σας υπενθυμίζουμε για μια ακόμα φορά ότι οι υπηρετούντες αστυνομικοί στην Αττική, για να παρέχουν το αγαθό της ασφάλειας στους φορολογούμενους πολίτες, διατάσσονται καθημερινά να εκτελέσουν πάσης φύσεως υπηρεσίες τάξης, ασφάλειας, τροχαίας και μεταγωγών κρατουμένων, σε έτερους τόπους από την έδρα της Υπηρεσίας τους σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής, όπου καλούνται να μεταβούν με τα συνήθη συγκοινωνιακά μέσα στα οποία όμως δεν έχουν ελεύθερη πρόσβαση!

Κατόπιν των ανωτέρω και ύστερα από τόσες συναντήσεις και υποσχέσεις για το φλέγον αυτό ζήτημα, συμπεραίνουμε ότι η Κυβέρνηση μας εμπαίζει και δηλώνουμε προς την νέα Φυσική και Πολιτική μας Ηγεσία, ότι αν δεν δοθεί άμεσα λύση, είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των αυτονόητων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειάς μας.

Για τα Δ.Σ.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αθηνών Δημοσθένης Πάκος
Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αθηνών, Νίκολαος Ρήγας
Ο πρόεδρος της Ένωσης Β/Α Αττικής, Κωνσταντίνος Τσουμάνης
Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Β/Α Αττικής, Παντελής Μανιάτης
Ο πρόεδρος της Ένωσης Δυτικής Αττικής, Γεώργιος Σταματάκης
Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δυτικής Αττικής, Χρήστος Ναστούλης
Ο πρόεδρος της Ένωσης Πειραιά, Σπύρος Λιότσος
Η γενική γραμματέας της Ένωσης Πειραιά, Αργυρώ Μαλαχια

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.