Γρηγόρης Χρυσάφης: Λήψη μέτρων Ασφαλείας – Προστασίας Επισήμων Προσώπων… Το Αρχηγείο αναιρεί το… Αρχηγείο!

0

Με αφορμή την επίσκεψη στην χώρα μας του υπουργού Εξωτερικών των Η.Π.Α., η Ασφάλεια Αττικής διατάχθηκε ξαφνικά από το Αρχηγείο να διαθέσει δεκάδες αστυνομικούς της για μέτρα ασφαλείας και χειριστές συσκευών ελέγχου X-RAY κατά παρέκκλιση της Διαταγής του ίδιου του Αρχηγείου που μόλις λίγους μήνες πριν ορθά διέταζε με την υπ’ αριθμ. 1519/19/289972 POL την ΓΑΔΑ και τις υφιστάμενες Υπηρεσίες της, να παύσουν την διάθεση αστυνομικών για την λήψη μέτρων ασφάλειας και χειρισμό συσκευών X-RAY για όλες τις εκδηλώσεις και επισκέψεις επισήμων στην Αττική λόγω αρμοδιότητας της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων την οποία μάλιστα διέτασσε να μεριμνήσει για την εκπαίδευση και διάθεση αστυνομικών για αυτό τον σκοπό!

Καταγγελία του Γρηγόρη Χρυσάφη
Ειδικός Γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Αθηνών

Η Ασφάλεια Αττικής ενώ είχε απαλλαχθεί επιτέλους από ένα πάρεργο που δεν είχε σχέση με το τεράστιο αντικείμενο της και εξοικονομήθηκε πολύτιμο προσωπικό για την απασχόληση του με την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, εντελώς ξαφνικά κλήθηκαν οι υπηρετούντες στην Ασφάλεια να αναλάβουν ξανά την δουλειά των Επισήμων.

Είναι οξύμωρο και αντιφατικό η νέα πολιτική και φυσική ηγεσία από την μία να ισχυρίζεται ότι έχει ρίξει όλο το βάρος στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και ιδίως στο κέντρο της Αθήνας, με τις Υπηρεσίες της Δημόσιας Ασφάλειας να κατορθώνουν καθημερινά μεγάλες επιτυχίες κατά του οργανωμένου εγκλήματος και της μικροεγκληματικότητας στην Αττική και επίσης να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται από την Ασφάλεια σε συνεργασία με άλλες Διευθύνσεις της ΓΑΔΑ, μεγάλες επιχειρήσεις και ειδικές δράσεις στο κέντρο της πόλης και τα Εξάρχεια και από την άλλη να διατάσσει ξαφνικά τους αστυνομικούς της Ασφάλειας να απασχοληθούν με άσχετα από το αντικείμενο τους καθήκοντα για τα οποία δεν είναι εκπαιδευμένοι – πιστοποιημένοι(XRAY) όπως ορίζει η νομοθεσία και θα αναδείξουμε εκ νέου το επόμενο διάστημα από την Ένωση Αθηνών.

Η ανοργανωσιά που επικρατεί έφτασε μάλιστα στο απόγειο της με την Διαταγή των εν λόγω μέτρων των Επισήμων να φτάνουν στις Υπηρεσίες της Ασφάλειας το πρωί της Παρασκευής με ώρα έναρξης των μέτρων την ίδια μέρα (!!). Εκτός και αν ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα την προηγούμενη μέρα… Επικράτησε πανικός για να βρεθούν τα άτομα τελευταία στιγμή ανακαλώντας ανακοινωμένες υπηρεσίες και ρεπό.. Οι συνάδελφοι που είχαν διατεθεί σήμερα για μέτρα ασφαλείας στο “Σταύρος Νιάρχος” από τα άγρια χαράματα άνευ λόγου και αιτίας αφού η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για 10 ώρες μετά, ενημερώθηκαν ότι θα αποδεσμευτούν στις 18.00 το απόγευμα και δεν προβλέφθηκε καμία διοικητική μέριμνα.

Αυτή είναι η σύγχρονη Αστυνομία που ευαγγελίζεστε; Ανοργάνωτη, χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό, διοικητική μέριμνα και ωράριο εργασίας; Θα αναζητηθούν ευθύνες γι’ αυτό το φιάσκο ώστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον; Ρητορικό το ερώτημα…

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.