Γιώργος Τσούκαλης: Έτσι σώθηκαν τα 127 αρχαία της Ρόδου – Στη… φάκα επιχειρηματίας του νησιού (vid.)

0

Δεν έχουν τέλος οι επιτυχίες του Γιώργου Τσούκαλη και της ομάδας του στην αέναη μάχη με τους αρχαιοκάπηλους. Αυτή τη φορά ο κορυφαίος Έλληνας ιδιωτικός ερευνητής χρειάστηκε να ταξιδέψει μέχρι τη Ρόδο για να διασώσει έναν ανυπολόγιστης αξίας αρχαιολογικό θησαυρό που βρίσκονταν σε «λάθος» χέρια.

Πριν από περίπου έξι μήνες, από άγνωστο πρόσωπο, έφτασε στο γραφείο του κ. Τσούκαλη η πληροφορία ότι στο «νησί των ιπποτών» ένας 56χρονος επιχειρηματίας κατέχει πολλά παράνομα αρχαία αντικείμενα τα οποία σκοπεύει να τα προωθήσει στην αγορά του εξωτερικού. Άμεσα ο ιδιωτικός ερευνητής και η ομάδα του κινητοποιήθηκαν και συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλεια Ιωαννίνων ξεκίνησαν να διερευνούν την υπόθεση. Κάπως έτσι έφτασαν στα ίχνη του επιχειρηματία – αρχαιοκάπηλου, ενώ το πρωί του Σαββάτου αποφασίστηκε να γίνει η επιχείρηση με τη συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.

Στο νησί βρίσκονταν ήδη από την προηγούμενη ημέρα κλιμάκιο της Ασφάλειας Ιωαννίνων και ο Γιώργος Τσούκαλης με την ομάδα του. Στο σπίτι του κατηγορούμενου σε βαθμό κακουργήματος πλέον επιχειρηματίας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. 127 αρχαία αντικείμενα ανυπολόγιστης αξίας.

Θερμές ευχαριστίες από τον ιδιωτικό ερευνητή

Αμέσως μετά την επιτυχία έκβαση της υπόθεσης, ο ιδιωτικός ερευνητής δήλωσε στα ΜΜΕ: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, τον αστυνομικό επιθεωρητή Β. Ελλάδος αντιστράτηγο Κώστα Σκούμα για το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν για τη συγκεκριμένη έρευνα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον στενό συνεργάτη μου Πέτρο Γωνιωτάκη και τον Γ.Σ. (κρυφός άσος και σε αυτή την υπόθεση), καθώς επίσης την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων και συγκεκριμένα τον ταξίαρχο Κωνσταντίνο Δούβαλη, τον αστυνομικό διευθυντή Ιωαννίνων Βασίλη Μουσελίμη, τον διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων Θανάση Σκουφή, καθώς επίσης την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου για την αγαστή συνεργασία».

Μιλώντας στο Katechaki ο Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος έχει διασώσει δεκάδες χιλιάδες αρχαιότητες από «λάθος» χέρια ξεκαθάρισε ότι «ο αγώνας για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομίας της χώρας μας είναι αδιάκοπος. Δεν υπολογίζω τον κόπο, δεν υπολογίζω το κόστος, δεν υπολογίζω τις απειλές, θα συνεχίσω για πολλά χρόνια ακόμα να δίνω τη δική μου μάχη».

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.