Γιώργος Παπαπροδρόμου: «Το καλύτερο φίλτρο δεν είναι λογισμικό αλλά ο παράγοντας εμπιστοσύνη»

"Η σεξουαλική παρενόχληση και οι εκβιασμοί δεν είναι τόσο συχνοί, όσο η οικονομική διάσταση της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο"

0

Θωρακισμένη είναι νομοθετικά η Ελλάδα από το 1997 για τα εγκλήματα του διαδικτύου. Ωστόσο η εκστρατεία πρόληψης εντείνεται όσο πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα, που ξεκινούν από τα παιδιά και την πορνογραφία και φτάνουν σε ηλεκτρονικούς εκβιασμούς, πενταψήφιες τηλεφωνικές απάτες και σεξουαλική παρενόχληση.

Ο Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Γιώργος Παπαπροδρόμου τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ ότι «το καλύτερο φίλτρο δεν είναι λογισμικό αλλά ο παράγοντας εμπιστοσύνη», αναφερόμενος ειδικά στην προστασία των παιδιών και τις σχέσεις τους με τους γονείς. 40.000 γονείς σε 449 σχολεία και άλλα σημεία ενημερώθηκαν ήδη κατά την τελευταία σχολική χρονιά, υπενθύμισε ο Γ, Παπαπροδρόμου.

Η σεξουαλική παρενόχληση και οι εκβιασμοί δεν είναι τόσο συχνοί, όσο η οικονομική διάσταση της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο, τόνισε. Πολύ σημαντικό βήμα, χαρακτήρισε ο κ. Παπαπροδρόμου, την διαδικτυακή πύλη- portal της ΕΛ.ΑΣ, όπου γίνονται καταγγελίες. «Εάν δεν κάνω έγκαιρα καταγγελία, ο επόμενος συνάνθρωπος μου θα την πατήσει», τόνισε ο ίδιος.

Πηγή: ert.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.