Γιώργος Καλλιακμάνης: Τι περιμένουμε από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

0

Είναι γεγονός ότι μας αιφνιδίασε θετικά η επιλογή, από το νέο πρωθυπουργό, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη θέση του Υπουργού Δημόσιας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη.

Άρθρο του Γιώργου Καλλιακμάνη
Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής

Γνώριμος σε εμας ο Υπουργός που στο παρελθόν ειχε το θάρρος να μη μείνει στα λόγια αλλά να περάσει στις πράξεις μιας και υπό θητείας του στο Υπουργείο, οι αστυνομικοί είδαμε τα οικονομικά μας να βελτιώνονται σημαντικά με τις αυξήσεις στην πέρα του πενθημέρου εργασίας αποζημίωση και την αποζημίωση της νυχτερινής εργασίας, αλλά και τα θεσμικά να αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό αφού δημιουργήθηκε πάλι επί των ημερών του το Προεδρικό Διάταγμα για το χρόνο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού που έβαζε ένα τέλος στο μεγαλύτερο μέρος των αυθαιρεσιών της διοίκησης.

Αυτά και άλλα τόσα έγιναν τότε που κάποιοι γνωρίζουμε πολύ καλά, και έχουμε το θάρρος να τα παραδεχτούμε και να τα ομολογήσουμε διότι τα ζήσαμε από πολύ κοντά. Δεν χρειάζεται εδώ να αναφέρουμε τις επιτυχίες του στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη που ήταν η αρχή έτσι ώστε να δημιουργηθούν καινούριες προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου γενικά της τρομοκρατίας στην χώρα μας.

Τι περιμένουμε λοιπόν από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη;

Περιμένουμε από τον Υπουργό να συνεχίσει με επιτυχία και στον τομέα της ασφαλείας του πολίτη αλλά και στην πραγματοποίηση κάποιων δίκαιων αιτημάτων μας που από των ημερών του ακόμη είχαμε ξεκινήσει να επεξεργαζόμαστε όμως κατόπιν κανείς δε φρόντισε να επιλυθούν, το αντίθετο μάλιστα κάποιοι δημιούργησαν και επιμέρους προβλήματα.

Καταρχήν, όπως σας ανέφερα παραπάνω για την αποζημίωση της νυχτερινής εργασίας που καθιερώθηκε επί των ημερών του, περιμένουμε άμεσα από τον Υπουργό να καταργήσει το πλαφόν που νομιμοποιεί εμμέσως πλην σαφώς την Άμισθη Εργασία.

Θεωρώ πως είναι θέμα τιμής για τον καινούργιο Υπουργό να διορθώσει αυτή την αδικία.

Επίσης όπως ομοίως ανέφερα παραπάνω επί των ημερών του δημιουργήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για το χρόνο εργασίας αστυνομικού προσωπικού. Έτσι λοιπόν, θα πρέπει ο συγκεκριμένος Υπουργός να φροντίσει ώστε αυτό το Προεδρικό Διάταγμα να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα αλλά και να υποστεί κάποιες διορθώσεις που θα θωρακίσουν περαιτέρω τον Έλληνα αστυνομικό.

Ένα άλλο ζήτημα το οποίο πάλι έτρεχε επί των ημερών του και το είχαν διαχειριστεί ικανοί συνεργάτες του τότε ήταν το μισθολόγιο των αστυνομικών και συγκεκριμένα οι 7 βαθμοί τους οποίους έχουμε κι εμείς ως συνδικαλιστική Παράταξη επαναφέρει με νέα πρόταση. Είναι σίγουρο ότι αυτή η πρόταση θα διορθώσει τις αδικίες και ηθικά αλλά και ουσιαστικά διότι θα εξομαλύνει τις αντιθέσεις που έχουν δημιουργηθεί με το τελευταίο μισθολόγιο κόλαφος που αύξησε την ψαλίδα στις οικονομικές απολαβές μεταξύ χαμηλόβαθμων και υψηλόβαθμων.

Περιμένουμε επίσης να διορθώσει το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί και δεν αποδίδονται τα + 3 χρόνια για συγκεκριμένες σειρές αστυνομικών πέρα των πέντε που δόθηκαν με παρεμβάσεις τότε και του ίδιου. Επίσης περιμένουμε να επιλυθούν και επιμέρους ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις προσλήψεις στην αστυνομία με την ενίσχυση κάποιον υπηρεσιών όπως είναι το μεταγωγών (για να σταματήσουν τα μέτρα από όλες τις Διευθύνσεις της Αττικής), η επαναφορά των επιδομάτων στην ΕΚΑΜ και τους συνοδούς σκύλων περιπολίας, η καθιέρωση επιδόματος στην ομάδα Δίας, και φυσικά η νομοθετική αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνο. Αναγνωρίζουμε λοιπόν την ικανότητα του και αναμένουμε να σταθεί δίπλα μας προκειμένου να επιλυθούν τα ζητήματα που παλαιότερα ο ίδιος διαχειρίστηκε με καλή πρόθεση και ελπίζουμε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα όλοι εμείς που εκπροσωπούμε τον ένστολο συνδικαλισμό , θεωρώ, με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης να έχουμε την δυνατότητα να μεταφέρουμε και να επικοινωνήσουμε.

Εμείς λοιπόν θα είμαστε εδώ να προτείνουμε, να παλέψουμε ,να επιβραβεύσουμε τα καλώς ή αντιθέτως να καταγγείλουμε τα κακώς κείμενα. Εύχομαι καλή επιτυχία από καρδιάς στον Υπουργό και στον Υφυπουργό, ομοίως παλιό γνώριμο και επίσης επιτυχημένο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.