Γιώργος Δελιτζάκης: Από τα… τερλίκια στον… Τζόκερ!

0

Για άλλη μια φορά το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομία γίνεται πεδίο μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων. Μεγάλο θέμα έγινε για το αν η Αστυνομία έκανε καλά ή όχι στην περίπτωση του «Τζόκερ» ή πιο παλιά στη γιαγιά με τα τερλίκια.

Άρθρο του Γιώργου Δελιτζάκη
Αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ – Μέλος ΕΚΑ Θεσσαλονίκης

Θα πρέπει να καταλάβουν οι πολιτικοί ότι η αστυνομία εκτελεί και εφαρμόζει τους νόμους που ψηφίζουν αυτοί (οι πολιτικοί) στη Βουλή και δεν επιτρέπεται να κρίνει ο Αστυνομικός αν αυτός είναι καλός, κακός ή άδικος.

Ούτε ο προϊστάμενος υπουργός ή και ο υπηρεσιακός παράγοντας μπορεί να επέμβει και να υποχρεώσει έναν υφιστάμενο του να μην εφαρμόσει τον νόμο, διότι τότε και οι δύο διαπράττουν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και πιθανόν και της κατάχρησης εξουσίας. Μόνο ο εισαγγελέας μπορεί να διατάξει σχετικά και αυτός βέβαια, ερμηνεύοντας τον νόμο που οι πολιτικοί, ως νομοθετικού εξουσία, ψήφησαν.

Επομένως, ο Αστυνομικός κύριοι εφαρμόζει τον άδικο, τον παράλογο τον αναχρονιστικό νόμο που ΕΣΕΙΣ ψηφίσατε και αν θέλετε να λύσετε τα χέρια της Αστυνομίας και να κάνει τη δουλειά της, απλά νομοθετείστε τους κατάλληλους νόμους και όπως έλεγαν οι Ρωμαίοι «νόμος καλός, νόμος κακός, νόμος του κράτους».

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.