Γιώργος Δεληγιώργης: Επιτρέπονταν η μετακίνηση σε άλλο νομό για… συνδικαλιστικούς λόγους;

0

Γεννάται το ερώτημα: Πως στο χειρότερο χρονικό σημείο της μετάδοσης του ιού Covid-10, αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ που διαμένει και εργάζεται σε νομό εκτός Αττικής μετακινήθηκε στην Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας από τις 27/04/2020 που έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα της αλλά και που δημοσιοποιήθηκε σε πολλά σάιτ.

Άρθρο του Γιώργου Δεληγιώργη
Αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ

Σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, οι μετακινήσεις από έναν νομό σε άλλο νομό επιτρέπονται μόνο στις παρακάτω περιπτώσεις: α) μετακίνηση εκτός νομού για εργασία, μετάβαση από και προς την εργασία που πιστοποιείται με σχετική έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη ή άλλα κατάλληλα έγγραφα ή εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενο με έγγραφη δήλωση του ίδιου, β) για λόγους υγείας, γ) για τελετή (κηδεία συγγενών πρώτου ή δευτέρου βαθμού), δ) μετακίνηση για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους (διαζευγμένοι κλπ) και ε) μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο κατοικίας.

Ο συνδικαλιστής που κατηγορήθηκε και λοιδορήθηκε με ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ ήταν καθ’ όλα νόμιμος διότι μετακινήθηκε για την υπερήλικη και άρρωστη μητέρα του. Τι γίνεται όμως όσον αφορά τη μετακίνηση του αντιπροέδρου; Είναι σαφές ότι μετακίνηση για συνδικαλιστικούς λόγους δεν επιτρέπεται σε καμία των περιπτώσεων.

Θα πρέπει λοιπόν η ΠΟΑΣΥ, άμεσα, όπως άλλωστε έκανε και στην πρώτη περίπτωση, να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και να ελέγξει τη νομιμότητα της μετακίνησης από νομό σε νομό του αντιπροέδρου της και όταν μάλιστα απαγορεύονταν οι μετακινήσεις γενικώς, καθώς φυσικά να εκδώσει και σχετική ανακοίνωση.

Φυσικά από την αντίδραση της ΠΟΑΣΥ θα διαπιστωθεί αν ότι έχει συμβεί έως τώρα με την προηγούμενη αντίδραση έγινε γιατί αυτή η τακτική ακολουθείται ή έγινε για λόγος παραταξιακούς και αντιπαλότητας; Περιμένουμε με ανυπομονησία.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.