Γιάννης Τσοκαναρίδης: Αθήνα 2011 – Τότε που τελείωσε το κίνημα των αγανακτισμένων και ξεκίνησε το κίνημα των μολότοφ!

Τελικά άλλοι κέρδισαν προαγωγές και άλλοι μια θέση στο εδώλιο του κατηγορούμενου

0
15 Ιουνίου, τα ορατά επεισόδια στη 24ωρη απεργία, κοντά στους 200 οι τραυματίες, μόνο από ΥΑΤ, 28-29 Ιουνίου, 48ωρη απεργία, σχεδόν 200 τραυματίες από την Δ.Α.Ε.Α. Συνάδελφοι τραυματίες έρχονταν για δουλειά για την διμοιρία, για τον συνάδελφο τους.
Άρθρο του Ιωάννη Τσοκαναρίδη
Αναπληρωτή ταμία Ε.ΑΣ.Υ. Αθηνών

Η Δ.Α.Ε. και η ΔΕΛΤΑ κράτησαν πολίτευμα και Βουλή. Ευχαριστίες από Πολιτική και Φυσική ηγεσία. Τελικά άλλοι κέρδισαν προαγωγές και άλλοι μια θέση στο εδώλιο του κατηγορούμενου. Ακολουθεί μήνυση από τον τωρινό Πρωθυπουργό, τον τραγουδιστή Κότσιρα, τους συνδικαλιστές Καλομοίρη, Λουράντου κ.α., κατά του τότε Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγού της Αστυνομίας. Μετά από καταθέσεις, έρευνες, αλληλογραφία, εξηγήσεις κ.α., το μάρμαρο κλήθηκαν να το πληρώσουν 16 βαθμοφόροι της Υ.Α.Τ. και δύο μέλη της πρώην ΔΕΛΤΑ. Τελικά η δικογραφία πήγε στο ακροατήριο.

Πολιτική αγωγή η γνωστή σε όλους μας Ζωή Κωνσταντοπούλου, μάρτυρες κατηγορίας γνωστοί «αγωνιστές». Οι κατηγορίες έκθεση σε κίνδυνο, πρόκληση σωματικών βλαβών και αίτημα από την πολιτική αγωγή για εσχάτη προδοσία. Τα στοιχεία των συναδέλφων στο διαδίκτυο. Η δική άρχισε και διήρκησε 24 συνεδριάσεις, ωριαίες “διαλέξεις” της συνηγόρου της πολιτικής αγωγής παρουσιάζοντας τους συναδέλφους σαν δολοφόνους, δεκάδες βιντεάκια, δεκάδες δημοσιεύσεις, παρέλαση μέχρι και ξένων “ουσιωδών” μαρτύρων.

Ευτυχώς όλοι οι συνάδελφοι παρόλη την ταλαιπωρία που πέρασαν, είχαν υψηλό ηθικό. Ένας μου είπε χαρακτηριστικά: “Δεν θα έρθω σε αντιπαράθεση μαζί τους, δεν θα πέσω στο επίπεδό τους, δε θα τους δώσω καμία αξία.” Καταθέσεις ανώτερων αξιωματικών δυστυχώς κατώτερων των περιστάσεων, ευτυχώς υπήρχαν και εξαιρέσεις

Μέχρι που ήρθε η 29-6-2018 ήρθε η δικαίωση: «ΑΘΩΟΙ» Το χαμόγελο εμφανίστηκε στα πρόσωπα των συναδέλφων. Ευτυχώς σε όλες τις συνεδριάσεις αρκετοί συνάδελφοι και μέλη της Ένωσης Αθηνών και της Π.Ο.ΑΣ.Υ. ήταν μαζί τους. Ο νομικός σύμβουλος μαζί με την ομάδα του έκανε τα πάντα για μια τέλεια εκπροσώπηση.

Φανταστείτε να ήταν το αποτέλεσμα της δικής διαφορετικό. Τι δημοσιότητα και πόσες συνεντεύξεις θα έδιναν. Τώρα η απόλυτη ΣΙΩΠΗ. Το μόνο που κατάφεραν είναι να μας ενώσουν και να τα καταλάβουμε ποιοι είναι μαζί μας.

Τιμή στη Δ.Α.Ε. – Τιμή στην ΔΕΛΤΑ

Αναδημοσίευση από το τεύχος της «Σύγχρονης Αστυνομίας» που μόλις κυκλοφόρησε

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.