Γερακαράκος για «Τζόκερ»: Μικροπολιτικά παιχνίδια και η ΕΛ.ΑΣ. στη μέση του κυκεώνα

0

Δεν λέει να κοπάσει η θύελλα που ξέσπασε από την εμφάνιση αστυνομικών σε δύο κινηματογράφους, μετά τις καταγγελίες για παρουσία ανηλίκων σε αίθουσες που προβάλλονταν η ταινία «Τζόκερ».

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, προχώρησε σε παρέμβαση με ανάρτηση του στο Facebook, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Οι λύσεις σε αυτά τα ζητήματα έρχονται με κοινωνικοπολιτικό διάλογο και όχι με στείρες συγκρούσεις και μικροπολιτικά παιχνίδια».

Η ανάρτηση του προέδρου της ΠΟΑΣΥ

Έκπληκτος παρακολουθώ τη δημόσια συζήτηση που γίνεται μεταξύ των πολιτικών της πατρίδας μας για τα πρόσφατα περιστατικά που έλαβαν χώρα σε κινηματογραφικές αίθουσες της Αττικής. Ο λόγος; Η αμερικάνικη ταινία #Joker, μια, κατά τα άλλα, καλή ταινία, με βάση τις γνώμες των κριτικών. Το πρόβλημα τελικά μήπως δεν είναι η ταινία; Ένας κοινωνικά απροσάρμοστος και μοναχικός άντρας που ζει με τη μητέρα του, η ασφυκτική πίεση του περιβάλλοντος που δέχεται και οι απρόβλεπτες εκρήξεις του, αποτελούν στοιχεία που συνθέτουν την κοινωνία του 21ου αιώνα, στοιχεία μάλιστα που σίγουρα επηρεάζουν προσωπικότητες και διαμορφώνουν χαρακτήρες! Οι λύσεις σε αυτά τα ζητήματα έρχονται με κοινωνικοπολιτικό διάλογο και όχι με στείρες συγκρούσεις και μικροπολιτικά παιχνίδια. Νόμοι που ψηφίζονται και μετά τους κατακρίνουν, νόμοι που δεν εφαρμόζονται, αλλά υπάρχουν ως αναχρονιστικοί και η ελληνική αστυνομία στη μέση όλου αυτού του κυκεώνα, λειτουργώντας εις βάρος της κύριας αποστολής του έργου της.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.