Γενικός Γραμματέας Αστυνομικών Υπαλλήλων: Στα Εξάρχεια δεν μπορεί να γίνει περιπολία

0

Σοκάρουν οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Νίκου Ρήγα στην ΕΡΤ, με αφορμή τον τραυματισμό αστυνομικού το απόγευμα της Κυριακής, από ομάδα, στην διάρκεια καταδίωξης μιας μηχανής που είχε κριθεί ύποπτη στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Ευτυχώς ο συνάδελφος τραυματίστηκε ελαφρά και δεν είχαμε κάτι χειρότερο. Προφανώς, κάποιοι σε αυτό το χώρο που ονομάζεται Εξάρχεια, δεν επιθυμούν να υπάρχει νόμος, τάξη. Μέσα στην πλατεία, ακριβώς στην “καρδιά” των Εξαρχείων, οι συνάδελφοί μου δεν έχουν περιπολίες και φροντίζουν να μην περνούν. Ούτε πεζές περιπολίες υπάρχουν εκεί ούτε και σχέδιο για μόνιμη παρουσία αστυνομικής δύναμης μέσα στην πλατεία των Εξαρχείων.

Είμαστε η μοναδική εργασιακή ομάδα που εν καιρώ ειρήνης έχουμε τόσους πολλούς τραυματίες και θύματα. Για άλλη μία φορά, είδαμε μία επίθεση εναντίον εργαζόμενων αστυνομικών που απλά προσπάθησαν να κάνουν τη δουλειά τους. Το ότι η συγκεκριμένη περιοχή, το συγκεκριμένο σημείο είναι άντρο ανομίας και κάποιοι προσπαθούν να βρουν εκεί προστασία, είναι γνωστό. Ούτε περιπολία μπορεί να γίνει μέσα στα Εξάρχεια ούτε να ελεγχθούν κάποια άτομα».

 

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.