Γ. Σταματάκης: «Δεν μπήκαμε στην ΕΛ.ΑΣ. για να μας σκοτώσουν» (video)

0

Στον τ/σ Alpha μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, Γιώργος Σταματάκης, αναφορικά με τα όσα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο στο Κουκάκι.

Παράλληλα, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. υπερθεμάτισε του αιτήματος των αστυνομικών να μετατραπούν σε κακούργημα οι κατηγορίες για τους συλληφθέντες των επιθέσεων, με τον παράλληλο έλεγχο των εισαγγελέων που άσκησαν διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος. «Την αίτηση προς τον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την κάναμε εμείς. Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο να μας πετάνε τσιμεντόλιθους στο κεφάλι από τα μπαλκόνια και αυτό να θεωρείται θέμα ήσσονος σημασίας», σχολίασε αρχικά ο Γιώργος Σταματάκης και συνέχισε:

«Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι εμείς οι αστυνομικοί εκτός όλων των άλλων είμαστε άνθρωποι και όπως έχουν όλοι οι άνθρωποι δικαίωμα στη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα, έτσι έχουμε κι εμείς. Εμείς προερχόμαστε από λαϊκές οικογένειες και μπήκαμε στην αστυνομία – δεν θέλω να γίνω γραφικός- για να φάμε ένα κομμάτι τίμιο ψωμί. Δεν μπήκαμε για να μας σκοτώσουν. Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα. Δηλαδή τι θεωρούμε; Ότι όταν πετάμε ένα τσιμεντόλιθο από επτά μέτρα ύψος σημαδεύοντας τον άλλο στο κεφάλι, που αυτός ο τσιμεντόλιθος επτά κιλών μέχρι να φτάσει κάτω αναπτύσσει μία ταχύτητα 140 χιλιομέτρων όπου και να με βρει με διέλυσε. Γιατί τον πετάει αυτός; Εκτός αν έχουμε μπερδευτεί και νομίζουμε ότι οι τσιμεντόλιθοι είναι γαρύφαλλα και ξεκινάμε να τους πετάμε στα μπουζούκια».

«Είμαστε κι εμείς άνθρωποι, έχουμε και εμείς οικογένειες»

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής σχολίασε: «Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο. Ο καθένας θα πρέπει να τιμωρείται αναλογικά γι’ αυτό που κάνει. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να εξηγήσουμε το αυτονόητο. Πόσο θα συνεχιστεί; Αυτή η κατάσταση είναι διαχρονική. Μέχρι πριν από κάποιους μήνες ήμασταν η διασκέδαση του Σαββατοκύριακου για κάποιους. Κάθε Παρασκευή και κάθε Σάββατο αντί να πάμε να πιούμε ένα ποτό πηγαίναμε απέναντι από τις διμοιρίες των ΜΑΤ και εξασκούμασταν στην σκοποβολή με τις μολότοφ. Τώρα ξεκινήσαμε να εξασκούμαστε στη σκοποβολή με τους τσιμεντόλιθους. Επειδή εγώ είμαι και μέλος του Πανευρωπαϊκού Συνδικάτου των Αστυνομικών, αυτά τα πράγματα δεν γίνονται πουθενά. Και όπου γίνονται αντιμετωπίζονται όπως πρέπει να αντιμετωπιστούν. Με τη βαρύτητα που πρέπει να υπάρχει», σημείωσε στη συνέχεια.

Ερωτηθείς για το τι φταίει και δεν αντιμετωπίζονται τα γεγονότα αυτά με τη βαρύτητα που πρέπει σχολίασε: «Το ο,τι συμβαίνει θα πρέπει να αντιμετωπίζεται βάσει της βαρύτητας που έχει και βάσει των νόμων. Δεν θα πρέπει να εισέρχονται άλλοι παράγοντες. Ούτε πολιτικές πεποιθήσεις». «Πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε και εμείς άνθρωποι, έχουμε και εμείς οικογένειες», κατέληξε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.