Φυλακές Κορυδαλλού: Το υπουργείο Δικαιοσύνης κρύβει κάτω απ’ το χαλί την ανομία

0

Ως… αναταραχή περιγράφει το υπουργείο Δικαιοσύνης την εξέγερση που σημειώθηκε σήμερα μετά τις 11:00 το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού, με πρωταγωνιστές κρατούμενους από την Β’ και την Ε’ πτέρυγα.

Παρά την εμφανή προσπάθεια υποβάθμισης του περιστατικού, η εικόνα που παρουσιάζει το μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας είναι χάους. Όλα ξεκίνησαν ότι για μία ακόμη φορά συνεπλάκησαν κρατούμενου και πιο συγκεκριμένα ένας Γεωργιανός μαχαίρωσε με αυτοσχέδιο μαχαίρι ένα Κούρδο, στο ιατρείο των φυλακών. Αμέσως ξέσπασε πόλεμος ανάμεσα σε κρατούμενους διαφορετικών εθνικοτήτων, ενώ κάποιοι -εκμεταλλευόμενοι την αναστάτωση που υπήρξε από τις συγκρούσεις- έφτασαν μέχρι έξω από το διοικητήριο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εξωτερικών Φρουρών, Γιώργος Κώστικας, ανέφερε ότι χρειάστηκε να παρέμβουν η Ομάδα Αντιμετώπισης Εκνόμων Ενεργειών μαζί με δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και δύο ομάδες ΟΠΚΕ, προκειμένου να καταστείλουν την εξέγερση. Σύμφωνα με τον κ. Κώστικα τραυματίστηκε στο χέρι ένας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Αυτή την ώρα, αστυνομικοί διεξάγουν έρευνες στα κελιά των κρατουμένων για «πολεμοφόδια», με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχουν βρεθεί δεκάδες αυτοσχέδια μαχαίρια και λάμες.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης επιχειρεί να κρύψει το πρόβλημα ανομίας που υπάρχει στις φυλακές Κορυδαλλού κάτω από το χαλί. Για μία ακόμη φορά η αρχική ενημέρωση ήταν πως «δεν υπάρχει τίποτα», το οποίο στη συνέχεια έγινε… αναταραχή. Εάν όντως ήταν μία απλή… αναταραχή, προς τι η κινητοποίηση ΜΑΤ και ΟΠΚΕ προς συνδρομή της Ομάδα Αντιμετώπισης Εκνόμων Ενεργειών;

Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

Αναταραχή υπήρξε σήμερα το πρωί ανάμεσα σε κρατουμένους δύο πτερύγων (Β΄ και Ε΄) του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού – Ι, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν βιαιοπραγίες ή εκτεταμένες συμπλοκές. Αφού ασφαλίστηκαν οι πτέρυγες, με τη συνδρομή δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας, οι κρατούμενοι εισήλθαν στα κελιά τους και αποκαταστάθηκε πλήρως η εύρυθμη λειτουργία του Καταστήματος. Διεξάγονται έρευνες στους χώρους των πτερύγων για πιθανά απαγορευμένα αντικείμενα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.