Φρικιαστική παραδειγματική τιμωρία ο φόνος των 3 γυναικών στον Εβρο

0

Φρικιαστική παραδειγματική τιμωρία κακοπληρωτών μελών δουλεμπορικών κυκλωμάτων ή αθέτηση συμφωνίας.  Μήνυμα φόβου των σκληρών δουλεμπόρων προς αντίπαλα κυκλώματα πως αυτό είναι το τέλος που επιφυλάσσουν σε εκείνους που είτε είναι ασυνεπείς στις συναλλαγές τους, είτε αθετούν συμφωνίες. Αυτά είναι τα κυρίαρχα ενδεχόμενα που εξετάζουν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας και Θεσσαλονίκης για τα κίνητρα της άγριας δολοφονίας των τριών γυναικών στον Έβρο.

Πιο αποδυναμωμένη είναι η πιθανότητα που εξετάζεται, οι δράστες να επικαλέστηκαν σχέση τους με τον ISIS, δολοφονώντας με παρόμοιο τρόπο τα άτυχα θύματά τους. Το ίδιο απομακρυσμένο είναι αυτόν των θρησκευτικών ή πολιτικών λόγων. Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας προκύπτει, πως οι δράστες ήταν τουλάχιστον δύο. Οι γυναίκες είναι από τη Συρία και πιθανόν οι ίδιες ή συγγενείς τους έχουν σχέση με δουλεμπορικά κυκλώματα.

Μία από τις γυναίκες, 30-35 χρόνων, φαίνεται να αντιστάθηκε και καταδιώχθηκε καθώς έχει πέντε τραύματα από το μαχαίρι επιβίωσης που χρησιμοποιήθηκε, στην πλάτη, το στήθος και τον λαιμό. Οι άλλες δύο γυναίκες, βρίσκονταν σε απόσταση περίπου 40 μέτρων, δεμένες πισθάγκωνα, με μοναδικά τραύματα στον λαιμό. Η μία προσδιορίζεται ηλικιακά, μεταξύ 20-25 χρόνων και η άλλη ανήλικη. Το μαχαίρι μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπως και ένα δεύτερο που εξετάζεται αν χρησιμοποιήθηκε. Παράλληλα πάρθηκαν δείγματα DNA προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για μέλη οικογένειας. Ο ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης προσδιόρισε χρονικά τον θάνατο 3-5 μέρες πριν τον εντοπισμό τους.

Thetoc

Του Παναγιώτη Σπυρόπουλου

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.