Γιατί φέτος ενισχύονται τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. στη ΔΕΘ

0

Σε αστυνομικό κλοιό θα βρίσκεται το κέντρο της Θεσσαλονίκης στα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Τα μέτρα ασφαλείας φέτος θα είναι πιο αυστηρά από προηγούμενες χρονιές. Και αυτό διότι τιμώμενη χώρα είναι η Αμερική και ότι θα δώσουν το παρών στη Θεσσαλονίκη υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η παρουσία ανδρών «ευαίσθητων» υπηρεσιών, όπως η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, να είναι αισθητά πιο ενισχυμένη. Ήδη κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής από την Αθήνα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. Οι αμερικανικές Αρχές άλλωστε πάντα δίνουν προτεραιότητα στα θέματα ασφαλείας και θα λάβουν και αυτές τα δικά τους πρόσθετα μέτρα, σε συνεργασία με τους αξιωματικούς της Αστυνομίας.

Συνολικά στα μέτρα ασφαλείας θα συμμετάσχουν περίπου 3.500 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας αλλά για παν ενδεχόμενο το σύνολο των δυνάμεων θα βρίσκεται σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελευταία μεγάλη σύσκεψη για το σχεδιασμό των μέτρων θα λάβει χώρα την ερχόμενη Πέμπτη, παρουσία στρατηγών της Αστυνομίας. Σε κλοιό θα τεθούν τα ξενοδοχεία όπου θα διαμείνουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, ενώ θα «αποστειρώνονται» οι δρόμοι κατά τις μετακινήσεις τους. Το ίδιο αυστηρή θα είναι η προστασία του πρωθυπουργού, προκειμένου οι ομάδες που θα διαδηλώνουν κατά της «Συμφωνίας των Πρεσπών» να μη μπορούν να προκαλέσουν οποιοδήποτε πρόβλημα.

Πριν από την καθιερωμένη συγκέντρωση και πορεία στις 18.00 το απόγευμα του Σαββάτου, την οποία διοργανώνουν η ΓΣΕΕ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα προηγηθεί ένα τριήμερο δράσεων. Την ίδια μέρα προγραμματίζονται άλλες τρεις συγκεντρώσεις. Το ΠΑΜΕ διοργανώνει το δικό του συλλαλητήριο, στις 18:00 στην πλατεία Αριστοτέλους, και θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγίας Σοφίας, στις 18.00, θα γίνει συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας, μαζί και κάποιων πρωτοβάθμιων συνδικάτων.

Πηγή HuffingtonPost.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.