Φαινόμενα αποσύνθεσης στην ΕΛ.ΑΣ. – Άμεση ανάγκη για αποφάσεις και restart

0

Κάτι δεν πάει καλά στην ΕΛ.ΑΣ. το τελευταίο διάστημα. Οι αστυνομικοί νευραλγικών υπηρεσιών αναφωνούν «δεν δουλεύει το σύστημα», τα αντανακλαστικά του Σώματος μετά από επιθέσεις κουκουλοφόρων φανερώνουν τη «γύμνια» σε προσωπικό σε βασικές υπηρεσίες, ενώ η εγκληματικότητα –ασχέτως τι λένε τα επίσημα στατιστικά- «χτυπάει» τους πολίτες.

Τελευταίο παράδειγμα η χθεσινή επίθεση στο Α.Τ. Ακροπόλεως στην «καρδιά» της Αθήνας και σε ένα ιδιαίτερα τουριστικό σημείο, όπου η Αστυνομία δεν πραγματοποίησε ούτε αυτή τη φορά συλλήψεις. Και οι 13 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πολλώ δε μάλλον που η επίθεση έγινε σε μία περίοδο που η Αστυνομία περίμενε καταδρομικές ενέργειες εναντίον αστυνομικών στόχων. Τι αποδεικνύει η χθεσινή επίθεση;

Ότι όσες εντολές και να δοθούν και όσες διαταγές και να εκδοθούν για επαγρύπνηση, αυτές δεν μπορούν να εκτελεστούν επαρκώς γιατί δεν υπάρχει προσωπικό. Αν υπολογίσει μάλιστα κάποιος ότι έρχεται προεκλογική περίοδος και οι φυλάξεις πολιτικών εκδηλώσεων θα αυξηθούν, τότε εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι το πρόβλημα θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Δεύτερο παράδειγμα αποσύνθεσης. Οι χθεσινές επιθέσεις χούλιγκαν σε γήπεδα. Κάποιος θα πρέπει να αναρωτηθεί στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. πόσους αστυνομικούς αριθμεί το Τμήμα Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής. Μήπως οι αστυνομικοί ανά βάρδια δεν επαρκούν ούτε για τις βασικές ανάγκες της υπηρεσίας; Και μάλιστα σε μία περίοδο που οι χούλιγκαν έχουν ξεφύγει και χτυπούν αιφνιδιαστικά και με απίστευτη αγριότητα και πολεμοφόδια.

Ποιος λοιπόν θα προστατεύσει τους πολίτες που πηγαίνουν με τα παιδιά τους στο γήπεδο, όταν η αρμόδια υπηρεσία για τη συλλογή πληροφοριών είναι ξεδοντιασμένη.

Συμπέρασμα. Η Αστυνομία διανύει μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο και απαιτείται η λήψη δύσκολων αποφάσεων. Ένα restart. Επανασχεδιασμός και ανακατανομή του προσωπικού. Γιατί προσωπικό υπάρχει. Το πρόβλημα είναι η κατανομή του.

Katechaki

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.