Εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού – Κρατούμενοι έφτασαν έξω από το διοικητήριο

0

Να καταστείλουν την εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού, που ξέσπασε λίγο πριν τις 11:00 το πρωί της Τρίτης, επιχειρεί η διοίκηση του σωφρονιστικού καταστήματος, ο αρμόδιος εισαγγελέας και οι αστυνομικές δυνάμεις.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης -και σε αυτή την περίπτωση- επιχειρεί να υποβαθμίσει το περιστατικό, ωστόσο, υπήρξαν άγριες συμπλοκές κρατουμένων από την Β’ και την Ε’ Πτέρυγα. Μάλιστα, ομάδα κρατουμένων κατάφερε να σπάσει τα διαχωριστικά κιγκλιδώματα στο μπροστινό θυρωρείο και να φτάσει έξω από το διοικητήριο. Παρά την προσπάθεια που έγινε, αυτό τελικά δεν κατελήφθη.

Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ έφτασαν στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να συνδράμουν τις προσπάθειες των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών. Κατά πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι διμοιρίες μπήκαν στο σωφρονιστικό κατάστημα. Δεν έχει αναφερθεί κάποια απόδραση, παρότι κάποιοι επιχείρησαν να διαφύγουν.

Τέλος, δύο είναι οι εκδοχές για το πώς ξέσπασε η εξέγερση. Η πρώτη ότι κρατούμενοι επιχείρησαν να δημιουργήσουν χάος με σκοπό να αποδράσουν και η δεύτερη ότι η προηγήθηκε μαχαίρωμα κρατούμενου στο ιατρείο των φυλακών και γενίκευση της έντασης. Αυτή την ώρα η εξέγερση οδεύει προς καταστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φυλακές Κορυδαλλού: Το υπουργείο Δικαιοσύνης κρύβει κάτω απ’ το χαλί την ανομία

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.