Εξάρχεια: Διπλή καταδρομική επίθεση σε διμοιρίες των ΜΑΤ – Πέντε προσαγωγές

0

Διπλή καταδρομική επίθεση πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης κουκουλοφόροι αντιεξουσιαστές εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ στην οδό Τοσίτσα και στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 20:30 και διήρκησε περίπου 20 λεπτά. Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που πραγματοποιεί στατική φύλαξη στην οδό Τοσίτσα στα Εξάρχεια. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ τα επεισόδια επεκτάθηκαν και στην οδό Πατησίων.

Σχεδόν δύο ώρες αργότερα, στις 22:20 το βράδυ ομάδα κουκουλοφόρων ξεκίνησε επιθέσεις με βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που σταθμεύει στην οδό Χαριλάου Τρικούπη έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Η «σύρραξη» διήρκησε σχεδόν μία ώρα, με τους αστυνομικούς να απαντούν και πάλι με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Από τις δύο επιθέσεις, οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε 5 συνολικά προσαγωγές. Οι 2 αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι άλλοι τρεις θα οδηγηθούν για διοικητική απέλαση καθώς δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.