Έβρος: Πυροβολισμοί και χειροβομβίδες κρότου λάμψης από τους Τούρκους αστυνομικούς

0

Να καταστρέψουν δυο φορές τον φράχτη του Έβρου στις Καστανιές κατά την διάρκεια της νύχτας, προσπάθησαν μετανάστες στον Έβρο, απόπειρα που απετράπη χάρη στις προσπάθειες των αστυνομικών και των στελεχών του στρατού.

Αναδημοσίευση από law&order.gr, Μιχάλης Τεζάρης

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του L&O, διαπιστώθηκε πως άγνωστοι από την Τουρκική πλευρά έκαναν χρήση πυρών προς την Ελληνική. Παράλληλα διαπιστώθηκε μετακίνηση μεταναστών με πρόθεση να περάσουν στην Ελλάδα, από την παραποτάμια περιοχή της Μάνδρας, με την συνοδεία μάλιστα της Τουρκικής στρατο-χωροφυλακής που έκαναν και χρήση χημικών.

Το απόγευμα της Παρασκευής έφτασαν στα σύνορα οι 1.000 αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας και παρατηρήθηκε χρήση για πρώτη φορά από την ημέρα έναρξης των επεισοδίων, χειροβομβίδων κρότου λάμψης και νέου τύπου δακρυγόνων.

Παράλληλα η κυρία εστία έντασης βρίσκεται στις Καστανιές με τον μεγαλύτερο όγκο των μεταναστών να έχουν απομακρυνθεί από το σημείο και να έχουν παραμείνει 500-1.000 άτομα, “σκληροπυρηνικοί” μετανάστες.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.