Εσωτερική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το χειρισμό καταγγελίας μετανάστη από το Α.Τ. Μυκόνου

0

Προβληματισμό προκάλεσε στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. καταγγελία μετανάστη, που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στη Μύκονο, σύμφωνα με την οποία αστυνομικοί δεν δέχτηκαν μήνυσή του.

Με εντολή της ηγεσίας της Αστυνομία διατάχθηκε εσωτερική έρευνα για το πώς χειρίστηκαν την υπόθεση οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου. Στόχος να διαπιστωθεί το κατά πόσο πράγματι αγνόησαν τον μετανάστη που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και δεν παρέλαβαν τη μήνυσή του. Ο μετανάστης μετέβη, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο φορές στο τοπικό Τμήμα για να καταθέσει μήνυση. Την πρώτη φορά ήθελε να καταθέσει μήνυση για πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος του και τη δεύτερη ρατσιστική επίθεση εναντίον του. Δράστης ήταν, σύμφωνα με την καταγγελία, ο εργοδότης του.

Οι αστυνομικοί ελέγχονταν για το κατά πόσο δέχθηκαν την πρώτη μήνυση του Πακιστανού.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο εργαζόμενος Νασάρ Ικμπάλ την Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη στις 2.30μμ δέχτηκε επίθεση με γροθιές από τον εργοδότη του. Ο εργοδότης αρνιόταν να καταβάλει τα μεροκάματα που είχαν συμφωνήσει και έτσι κατέθεσε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας. Εργάζονταν ως ψήστης και του έβαζε ένσημα ως λαντζέρης και η αμοιβή που συμφώνησαν ήταν 50 ευρώ για 10 ώρες! Το αφεντικό έπρεπε να του είχε δώσει 2950 ευρώ και του έδωσε μόνο 660!

Ο εργαζόμενος περνούσε μπροστά από το κατάστημα όπου και τον φώναξε το αφεντικό να μπει μέσα. Του φώναζε: “Δεν θα αφήσω κανένα Πακιστανό να είναι εδώ στη Μύκονο. Αν σε δω εδώ αύριο μετά 7.30πμ θα σε πυροβολήσω”. Όταν χτυπούσε με γροθιές και κλωτσιές΄’ τραβούσε βίντεο, γέλαγε και φώναζε “για να δουν όλοι τι παθαίνουν οι Πακιστανοί.”

Τα σημάδια από την κακοποίηση είναι εμφανή στο σώμα του. Μετά την επίθεση ήρθε η Αστυνομία όπου ζήτησε να υποβάλει μήνυση αλλά οι αστυνομικοί δεν την παρέλαβαν λέγοντας του ότι πρέπει να πάρει ότι του δίνει το αφεντικό και να μην ζητάει ότι του λέει η Επιθεώρηση Εργασίας».

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.