Ερωτήματα από Διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. στον απόηχο των δηλώσεων Γεροβασίλη (έγγραφο)

0

Πολλά -και εύλογα θα μπορούσε κανείς να πει- ερωτήματα προκάλεσε η διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για τη συλλογή απ’ όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της επαρχίας, των στοιχείων των ανδρών που κατά το παρελθόν έχουν υπηρετήσει σε ΜΑΤ και ΥΜΕΤ.

Η πρώτη εξήγηση που θα μπορούσε να δοθεί, σε συνάρτηση και με τον χρόνο που επέλεξε η Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης του Α.Ε.Α. να προβεί σε αυτή την ενέργεια, είναι πως το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται αυξημένη ένταση και ενδέχεται να χρειαστεί να συγκροτηθούν επιπλέον διμοιρίες ΜΑΤ – ΥΜΕΤ. Σε αυτή την περίπτωση ίσως να επιστρέψουν «ετοιμοπόλεμες» διμοιρίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, απ’ αυτές που έχουν διατεθεί σήμερα σε νησιά για τα hot spot.

Ένα άλλο σενάριο, που θα μπορούσε να πέσει στο τραπέζι, είναι ότι στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται κύμα αποχωρήσεων από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΜΑΤ – ΥΜΕΤ), ως αντίδραση για τις δηλώσεις της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, μετά το περιστατικό με τον τραυματισμό βουλευτή του ΚΚΕ στην Ηρώδου Αττικού. Δηλώσεις που, σύμφωνα με συνδικαλιστές της Αστυνομίας, έγιναν πριν καν ξεκινήσει η ΕΔΕ και προκάλεσαν την έντονη ενόχληση τους.

Να θυμίσουμε πως κάτι ανάλογο είχε συμβεί και τον Ιούνιο του 2016, όταν σχεδόν το ένα τρίτο της δύναμης των ΜΑΤ – ΥΜΕΤ είχε δηλώσει πως επιχειρεί να μετατεθεί από την Δ.Α.Ε.Α., ως ένδειξη δυσαρέσκειας. Αφορμή είχε αποτελέσει η απομάκρυνση από την Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ ή αλλιώς ΜΑΤ) τεσσάρων αστυνομικών, γιατί κατηγορήθηκαν ότι σε συλλαλητήριο κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που έγινε στις 8 Μαΐου 2016 παραβίασαν τις εντολές που τους δόθηκαν από το επιχειρησιακό κέντρο.

Εν αναμονή λοιπόν…

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.