Επίθεση Ρουβίκωνα: ΕΔΕ για τον αστυνομικό με το… μακό στην πρεσβεία του Ιράν

Υπενθυμίζεται ότι η καταδρομική επίθεση στο κτίριο της πρεσβείας του Ιράν στο Ψυχικό πραγματοποιήθηκε περίπου στις 06.10 τα ξημερώματα της Δευτέρας

0

Ένορκη Διοικητική Εξέταση αναμένεται να διαταχθεί από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για τον αστυνομικό-φρουρό της πρεσβείας του Ιράν στο Ψυχικό.

Και αυτό διότι στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ρουβίκωνας, ο φρουρός εμφανίζεται με ένα λευκό μακό μπλουζάκι και με το αυτόματο όπλο στα χέρια. Ο αστυνομικός φορούσε τις μπότες και το παντελόνι της υπηρεσίας του αλλά όχι και το επάνω μέρος της στολής. Η μόνη «δικαιολογία» που του δίνουν ανώτατες πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι αυτό μπορεί να έγινε διότι ο Ρουβίκωνας «χτύπησε» στην αλλαγή της βάρδιας. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι εξέθεσε την εικόνα της ΕΛ.ΑΣ. φορώντας φανελάκι, το οποίο δεν συνάδει με το αυτόματο όπλο που κρατούσε στα χέρια.

Έτσι, αναμένεται να διαταχθεί ΕΔΕ. Οι καταδρομικές ενέργειες κατά τις αλλαγές βαρδιών της ΕΛ.ΑΣ. έχει αποτελέσει και στο παρελθόν «τακτική» του Ρουβίκωνα, που καταφέρνει να πιάνει στον… ύπνο τους αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται ότι η καταδρομική επίθεση στο κτίριο της πρεσβείας του Ιράν στο Ψυχικό πραγματοποιήθηκε περίπου στις 06.10 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Περίπου 10 άτομα της αναρχικής ομάδας προσέγγισαν το κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Στρατηγού Καλλάρη και άδειασαν κουτιά με μπογιές, πέταξαν τρικάκια και έσπασαν τζάμια από τη σκοπιά εξωτερικά του κτιρίου της πρεσβείας. Στη συνέχεια αποχώρησαν με μηχανές από το σημείο.

Ο Ρουβίκωνας ανήρτησε σχετικό βίντεο στο διαδίκτυο, στο οποίο φαίνονται τα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση να ζητούν από τον σκοπό να βγει έξω από το κουβούκλιο της σκοπιάς.

Katechaki

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.