Επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου – Αυτός είναι ο πιλότος που έχασε τη ζωή του

0
Στη δημοσιότητα έδωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, τα στοιχεία του κυβερνήτη του μοιραίου εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2 Buckeye της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε νωρίς το πρωί της Τρίτης σε ορεινή δασική περιοχή στη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας.

Πρόκειται για τον Επισμηναγό (Ι) Νικόλαο Βασιλείου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους, καθώς δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το εκτοξευόμενο κάθισμα του. Ο Νίκος Βασιλείου ήταν πατέρας δύο παιδιών, ενώ στην ίδια μονάδα με τον ίδιο βαθμό, υπηρετεί και ο δίδυμος αδερφός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 800 μέτρων και φαίνεται ότι και οι δύο χειριστές προσπάθησαν να το σώσουν μέχρι τελευταία στιγμή από κάποιο πρόβλημα που παρουσιάστηκε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΑ

Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50 , στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2E Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.

Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.

Αντισμήναρχος (Ι) Ιωάννης Τσιτούμης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.