Η επιλεκτική διαρροή, το εξώδικο στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν

0

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη που για τους 4 αστυνομικούς δεν επιρρίπτει καμία ευθύνη. Τους δε άλλους 4 τους άφησε ελεύθερους χωρίς όρους. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην κατά παραγγελία και με παράνομες διαρροές εναντίον και των 8 αστυνομικών ΕΔΕ».

Με αυτό το μήνυμα στο Twitter, ο δικηγόρος των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ΖΗΤΑ, Θάνος Πλεύρης, εξαπολύει σφοδρή επίθεση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τις διαρροές για την ΕΔΕ. «Επειδή πολλοί γράφουν ανακρίβειες, καμία απόταξη ή απόλυση αστυνομικού υπάρχει. Αυτό αποφασίζεται μόνο με απόφαση Πειθαρχικού. Στο παρόν στάδιο ελέγχεται εάν θα παραπεμφθούν ή όχι», προσθέτει ο συνήγορος των αστυνομικών.

Ο ίδιος απέστειλε εξώδικη δήλωση στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τονίζοντας ότι «δεν κατάφερε να διαφυλάξει την μυστικότητα της διαδικασίας και ανέχεται να διαρρέεται το όποιο πόρισμα προσβάλλοντας τα δικαιώματα στη δίκαιη δίκη και στην προστασία δεδομένων αστυνομικών, που ακόμα δεν έχουν ενημερωθεί.

Πάκος στο katechaki: «Να μάθουμε ποιος έκανε τη διαρροή»

Το katechaki.gr επικοινώνησε για το θέμα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένη Πάκο, ο οποίος δήλωσε ότι: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους θεσμούς, ότι θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Δυστυχώς, όμως, γεννούνται πάρα πολλά ερωτηματικά για το ποιος και με ποια σκοπιμότητα έκανε την επιλεκτική διαρροή, την ώρα που οι συνάδελφοι μου είναι στην άγνοια και δεν έχουν κανένα πόρισμα στα χέρια τους. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να απαντηθεί άμεσα και χωρίς υπεκφυγές».

Παρέμβαση έκανε και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος απέστειλε ερώτημα προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, ζητώντας να μάθει: Αν προτίθεται να διατάξει ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έχει κάνει τη διαρροή.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.