Επέτειος Γρηγορόπουλου: «Ευαίσθητα» Α.Τ. πήραν ασπίδες και χημικά

0

Ασπίδες, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης προμηθεύτηκαν οι διοικητές Αστυνομικών Τμημάτων της πρωτεύουσας προκειμένου να αποκρούσουν τυχόν καταδρομικές επιθέσεις που θα εκδηλωθούν στο πλαίσιο της θλιβερής επετείου δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αναδημοσίευση από thetoc.gr, Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Στο μεταξύ έχουν δοθεί εντολές για εγρήγορση και λήψη των απαιτούμενων μέτρων αυτοπροστασίας στο αστυνομικό προσωπικό που θα περιπολεί κρίσιμες ώρες σε «επικίνδυνους» δρόμους της Αθήνας, κυρίως Άμεσης Δράσης, ΔΙ.ΑΣ., Ο.Π.Κ.Ε., και την νέα ομάδα «Δράση».

Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει:
  • 4.000 αστυνομικοί (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ)
  • Αστυνομικοί-Παρατηρητές με κιάλια, σε Ακρόπολη, Λυκαβηττό για να παρατηρούν και να προλάβουν τυχόν ακτιβιστικές ενέργειες
  • Ελικόπτερα, DRONES, Αίαντες σε επιφυλακή
  • Μέτρα για αποκεντρωμένες δυναμικές καταδρομικές επιθέσεις
  • Επιτήρηση: Αστυνομικά Τμήματα, πολιτικά γραφεία, οικίες μελών της Κυβέρνησης, τράπεζες, ΑΤΜ, καθηγητές-εκπαιδευτικό προσωπικό Πανεπιστημίων
Τα «αντίμετρα» των κουκουλοφόρων

Στα «αντίμετρα» των κουκουλοφόρων, αστυνομικές πηγές διαπιστώνουν μια… οχύρωση των καταλήψεων μετά τη λήξη του τελεσίγραφου Χρυσοχοίδη περί αυτόβουλης εκκένωσης, ακόμη και… σεμινάριο Α’ Βοηθειών από τις συνέπειες χημικών και ξυλοδαρμών.

Στο μεταξύ σχεδόν παράλληλα διεξάγεται ο αγώνας μπάσκετ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο Ολυμπιακό Στάδιο, κάτι που προκαλεί διάσπαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι αρμόδιες διωκτικές αρχές έχουν ρίξει βάρος και στην επιτήρηση κτιρίων υπό κατάληψη, όπως στο Κ-ΒΟΞ, Θεμιστοκλέους και Αραχώβης, που «εδρεύει» η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, αλλά και σε αυτά στη συμβολή των οδών Ζαΐμη 15 και Τοσίτσα 3, Μπουμπουλίνας, Δερβενίων 52. Μπενάκη 41, Στουρνάρη και Κάνιγγος, Μεθώνης 55. Υπάρχουν βέβαια ακόμη 10 που είναι κατειλημμένα στην ίδια περιοχή, χωρίς όμως να υπάρχουν ενδείξεις δυναμικής ενεργοποίησή τους.

Παρά τον επιτυχημένο σχεδιασμό των μέτρων ασφάλειας της επετείου εορτασμού του Πολυτεχνείου, ήδη οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, αναθεωρούν την αστυνομική δράση. Ο σχεδιασμός θα είναι πιο «λεπτός», όπως επισημαίνουν επικεφαλής αξιωματικοί, καθώς συμμετέχουν άτομα νεαρής ηλικίας, ωστόσο ο όγκος αυτών των διαδηλώσεων είναι αριθμητικά μικρότερος.

Διακρίνοντας τις κινήσεις αντιεξουσιαστών που θα επιχειρούσαν να καταλάβουν κτίρια κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου προκειμένου να προβούν σε επιθέσεις, παρατηρήθηκε η κίνησή τους με ηλεκτρικά πατίνια, ποδήλατα, πεζή που έβγαζαν βόλτες τους σκύλους τους. Χαρτογραφούσαν ως παρατηρητές τα σημεία που βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις και ενημέρωναν για την ασφαλή κίνηση ατόμων προκειμένου να ανέβουν στις ταράτσες πολυκατοικιών, για την εκδήλωση επιθέσεων. Οι έλεγχοι τέτοιων ατόμων φαίνεται να συμπεριλαμβάνεται στον σχεδιασμό των μέτρων κατά την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.