Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επί ποδός 4.000 αστυνομικοί – Παρατηρητές σε Λυκαβηττό και Ακρόπολη

0

Την επιτυχημένη συνταγή της επετείου του Πολυτεχνείου, αλλά με περίπου 1.000 αστυνομικούς λιγότερους λόγω των μικρότερων συγκεντρώσεων, θα ακολουθήσει η ΓΑΔΑ στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, από τον ειδικού φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Βέβαια, τα δεδομένα της Παρασκευής είναι διαφορετικά για μία σειρά από λόγους και κυρίως από το γεγονός ότι οι αντιεξουσιαστές διψούν για «ρεβάνς», όχι απαραίτητα στην περιοχή των Εξαρχείων. Αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί, που μέχρι την τελευταία στιγμή θα σχεδιάζουν αλλαγές στα μέτρα τάξης, υπό τον φόβο συγκρούσεων μακριά από το πάλαι ποτέ «άβατο».

Ιδιαίτερο βάρος πέφτει στην ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα Αστυνομικά Τμήματα και στα κυβερνητικά κτήρια, υπό τον φόβο καταδρομικών επιθέσεων. Ήδη έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες για να απομακρυνθούν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα και να αυξηθούν οι περιπολίες περιμετρικά, ώστε να γίνει αμέσως αντιληπτή η οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση. Μάλιστα, στη διαταγή που εκδόθηκε, αναφέρεται πως από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής θα υπάρχουν στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στον λόφο Λυκαβηττού, αστυνομικοί – παρατηρητές.

Όσον αφορά τα μέτρα τάξης, εκτός από τους 4.000 αστυνομικούς όλων των Υπηρεσιών που θα βρεθούν στους δρόμους της Αθήνας, κομβικός είναι ο ρόλος των εναέριων μέσων της ΕΛ.ΑΣ. (ελικόπτερο και drones). Επίσης, stand by θα είναι και οι δύο «Αίαντες», που επανήλθαν επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ στον σχεδιασμό και απέδειξαν ότι σε περίπτωση επεισοδίων μπορούν να επιφέρουν σημαντικά αποτελέσματα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.