Ένωση Αξιωματικών Αττικής: Ερωτήματα για την καθαριότητα των υπηρεσιών εν μέσω έξαρσης του νέου κορωνοϊού

0

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ένωση Αξιωματικών Αττικής της ΕΛ.ΑΣ. εν μέσω της έξαρσης του νέου κορωνοϊού COVID-19, καθώς η κατάσταση όσον αφορά την καθαριότητα στις αστυνομικές υπηρεσίες και ιδίως στα κρατητήρια εγείρει πλείστα όσα ερωτηματικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Διεύθυνση Υγειονομικού του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώνει συνεχώς το αστυνομικό προσωπικό για το νέο κορωνοϊό COVID-19 που παγκόσμια εξαπλώνεται με δυσάρεστες συνέπειες.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) ενημερώνει με σχετικές οδηγίες. Ο Κρατικός μηχανισμός δηλώνει ότι είναι έτοιμος και έλαβε κατεπείγοντα μέτρα για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και στη χώρα μας συνεχώς αυξάνονται.

Οι Αστυνομικές Υπηρεσίες συνεχίζουν να λειτουργούν και να εξυπηρετούν τον πολίτη που προσέρχεται για τη διευθέτηση των υποθέσεων τους. Τα κρατητήρια των Υπηρεσιών, όσα λειτουργούν, έχουν υπεράθμιμους κρατούμενους με καθημερινά κρούσματα μεταδοτικών ασθενειών.

Έχοντας όλα αυτά τα δεδομένα και επειδή δεν υπάρχει καθαριότητα στις Αστυνομικές Υπηρεσίες γεννούνται τα κάτωθι ερωτήματα:

  1. Γιατί δεν υπάρχει η προβλεπόμενη καθαριότητα;
  2. Γιατί κάθε χρόνο η ίδια κατάσταση;
  3. Πως πραγματικά θα προστατευτεί ο αστυνομικός όταν δεν διαθέτει κανένα είδος για την ατομική του υγιεινή και για την καθαριότητα των Υπηρεσιών;
  4. Πότε έγινε βιολογικός καθαρισμός των οχημάτων κυρίως αυτών που διατίθενται για τη μεταγωγή των κρατουμένων;
  5. Μέχρι πότε θα πρέπει να απαιτούμε τα αυτονόητα;
  6. Μέχρι πότε θα πρέπει να είμαστε οι επαίτες για ιδιωτικές χορηγίες;

Ο Έλληνας Αστυνομικός αγωνίζεται και θα αγωνίζεται καθημερινά για την ασφάλεια των πολιτών και της χώρας μας. Καλούμε όμως τους αρμόδιους να πράξουν άμεσα αυτά που επιβάλλονται. Δεν μπορούν να κρύπτονται πίσω από τις συνηθισμένες δικαιολογίες ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος, Κανέλλος Νικολάου
Ο γ. γραμματέας, Ευάγγελος Μαντζιώρος

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.