Ένωση Αθηνών για Μύκονο: Έχουν δικάσει τους συναδέλφους μας εκ των προτέρων;

0

Αναδημοσιεύουμε την παρέμβαση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών στο Facebook, για την καταγγελία δύο πολιτών ότι έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς εκτός υπηρεσίες, σε κλαμπ της Μυκόνου.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών δηλώνει την ηθική και νομική συμπαράστασή της, στους παθόντες συναδέλφους – μέλη της μάχιμων Υπηρεσιών της Δ/νσης Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι έγιναν στόχοι ανυπόστατων κατηγοριών που διακινήθηκαν από τοπικούς παράγοντες στα ΜΜΕ τις προηγούμενες μέρες, αναφορικά με συμβάν που έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες της 14/10/2018 σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στη Μύκονο, όπου ήταν αποσπασμένοι με διαταγή του Αρχηγείου, για την πρόληψη – καταστολή της αυξανόμενης εγκληματικότητας στο νησί.

Όπως οι συνάδελφοι μας έχουν ήδη μεταφέρει, μια απλή νυχτερινή έξοδός τους μετατράπηκε σε εφιάλτη. Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί είναι εξαίρετοι, όχι γιατί το λέμε εμείς, αλλά επειδή αυτό μαρτυρά ο προσωπικός τους φάκελος. Μας καταγγέλλουν επίσης ότι δέχθηκαν επίθεση άνευ λόγου και πραγματικής αιτίας και ότι το μοναδικό τους “αδίκημα” είναι η χρήση του αναφαίρετου δικαιώματος της άμυνας. Εμείς δεν είμαστε δικαστές ώστε να βγάλουμε πόρισμα εκ του ασφαλούς και δεν θα πάρουμε θέση, όπως ελαφρά τη καρδία έκαναν τοπικοί φορείς του νησιού και ορισμένα ΜΜΕ. Κάνουμε απλή καταγραφή στο τι ισχυρίζεται η πλευρά των συναδέλφων μας.

Θα θέλαμε όμως να θυμίσουμε στους τοπικούς φορείς ότι η εν λόγω δύναμη αστυνομικών που μετακινήθηκε στο νησί τους, συνέδραμε αποφασιστικά στην κατακόρυφη μείωση κλοπών, διαρρήξεων, διακίνηση ναρκωτικών, ανακούφισε την τοπική κοινωνία την ώρα μάλιστα που αυτοί οι αστυνομικοί με αυταπάρνηση μετακινήθηκαν τόσο μακριά από τα σπίτια τους.

Αλήθεια, για όλα αυτά, επί τόσους μήνες, η δημοτική αρχή του νησιού δεν ζητούσε αγωνιωδώς την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης; Δεν βρήκαν ούτε έναν καλό λόγο να πουν. Εμείς ως Ένωση Αθηνών έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και σε περίπτωση που αυτή δικαιώσει τους συναδέλφους μας, περιμένουμε μια δημόσια και ξεκάθαρη συγνώμη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.