Ένωση Αστυνομικών Πειραιά: Δεν είσαι η μόνη – Δεν είσαι μόνη – Όχι άλλη σιωπή

0

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, στέλνει η Ένωση Αστυνομικών Πειραιά και ξεκαθαρίζει «η βία δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, καλεί ΟΛΕΣ τις γυναίκες που υφίστανται οποιαδήποτε μορφή βίας να υπερβούν τον φόβο τους και να σπάσουν την σιωπή τους.

Το κυρίαρχο μήνυμα που χρειάζεται να διατυπωθεί με κάθε τρόπο είναι:

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ H ΜΟΝΗ – ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ – ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΣΙΩΠΗ

Η βία κατά των γυναικών είναι ίσως η πιο επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παρότι οι σύγχρονες κοινωνίες έχουν εξελιχθεί και οι έμφυλες ανισότητες έχουν εξασθενήσει σε αρκετούς τομείς, η βία κατά των γυναικών εξακολουθεί και αυξάνεται μη «αναγνωρίζοντας» σύνορα, φυλή, κοινωνική τάξη, ηλικία.

Πρέπει να γίνει ευρέως κατανοητό και αποδεκτό ότι η βία δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση. H ψυχολογική, σεξουαλική, σωματική και λεκτική βία κατά των γυναικών, συνιστά σοβαρό κοινωνικό ζήτημα που δεν σχετίζεται με κοινωνικές, οικονομικές, πολιτισμικές διαφορές, αλλά αφορά κάθε γυναίκα ξεχωριστά μα και όλες τις γυναίκες, ως φύλο.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα στην Ελληνική Αστυνομία ξεκίνησε η λειτουργία των Υπηρεσιών Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας για την αρτιότερη και εξειδικευμένη διαχείριση του φαινομένου.

Αν είστε θύμα:
• Καλέστε το 100 σε περίπτωση άμεσης ανάγκης ή επικοινωνήστε με το πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.
• Λάβετε άμεσα ιατρική φροντίδα και τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις. Πείτε την αλήθεια στο γιατρό για το τι σας συνέβη.
• Καλέστε την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και απευθυνθείτε στις ειδικές υπηρεσίες για κακοποιημένες γυναίκες, οι οποίες παρέχουν ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική και φιλοξενία σε ξενώνες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στη σελίδα: http://www.isotita.gr/emfyli-via

Βοηθάμε όλες και όλοι να σπάσει η σιωπή των θυμάτων.

Δεν ξεχνάμε ότι «Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΝΕΝΟΧΗ».

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος, Σπυρίδων Λιότσιος
Η γ. γραμματέας, Αργυρώ Μαλαχία

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.