Η Ένωση Αστυνομικών Ν/Α Αττικής στο πλευρό του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών & Φυσικών Καταστροφών

0

Ενεργό συμμετοχή στην πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών (ΙΔΑΦΚ – Κοιν.Σ.Επ.), θα έχει η Ένωση Αστυνομικών Ν/Α Αττικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Ένωσή μας χαιρετίζει, συγχαίρει και συμμετέχει με την παρουσία της στην πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών (ΙΔΑΦΚ – Κοιν.Σ.Επ.).

Ειδικότερα το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών (ΙΔΑΦΚ – Κοιν.Σ.Επ.), σε συνεργασία με την Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ., υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, την υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων, και κρατικών φορέων στο πλαίσιο των σκοπών λειτουργίας του, συνδιοργανώνει για 2η συνεχόμενη φορά το Σχολείο Εκπαίδευσης Υγρού Στοιχείου Επιβίωσης – Έρευνας & Διάσωσης για το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, Εθελοντές Πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σώματος και περιορισμένο αριθμό στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με την Ένωση Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μετά την επιτυχία που σημείωσε το διήμερο 10 και 11 Νοεμβρίου 2018, στους Δήμους Αμαρουσίου και Γλυφάδας στην Αθήνα, καθώς επίσης το διήμερο 26 και 27 Οκτωβρίου στην πόλη της Πάτρας το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης διάρκειας 25 ωρών, με θέμα «Σχολείο Εκπαίδευσης Υγρού Στοιχείου Επιβίωσης Έρευνας Διάσωσης», με την συμμετοχή 200 και πλέον εκπαιδευομένων στελεχών, προερχομένων από το Π.Σ., τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα λοιπά σώματα ασφαλείας, οι παραπάνω φορείς συνδιοργανώνουν για τρίτη φορά στην Περιοχή της Γλυφάδας και πιο συγκεκριμένα την 5η Παραλία Γλυφάδας με την συνεργασία της Ομάδας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Γλυφάδας ΟΑΝΕΑΝ το διήμερο 30/11/2019 και 01/12/2019 το σχολείο Σ.Ε.Υ.Σ.Ε.Ε.Δ.

Η εκπαίδευση παρέχεται δωρεάν από πιστοποιημένους εκπαιδευτές καταδύσεων της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών της Πολεμικής Αεροπορίας και Ιδιωτικών Σχολών, Πιστοποιημένους Εκπαιδευτές Α’ Βοηθειών, Ναυαγοσώστες, καθώς και από Μετεωρολόγους και στελέχη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Καθηγητές του ΟΑΣΠ και του Τμήματος Κρίσεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Καθοριστικό Ρόλο στην απρόσκοπτη υλοποίηση του Σ.Ε.Υ.Σ.Ε.Ε.Δ. έχουν οι εθελοντικές οργανώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και ιδιωτικοί φορείς με την παροχή ουσιαστικής υποστήριξης / υλικοτεχνικού εξοπλισμού / σκαφών κ.α. στην εκπαιδευτική αυτή δράση.

Σύμφωνα με το φάκελο σχεδιασμού του εν λόγω προγράμματος εκπαίδευσης το οποίο θα πραγματοποιηθεί με αυστηρές προδιαγραφές η Θεωρητική Εκπαίδευση θα διεξαχθεί την 1η μέρα για την Διδακτική ύλη στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Γλυφάδας, από τις 09.00π.μ. έως 16.00 και η Πρακτική Εκπαίδευση θα ολοκληρωθεί την 2η μέρα από τις 8.30 π.μ. έως τις 05.00μμ. στην 5η Παραλία Γλυφάδας. Με το πέρας της εκπαίδευσης οι εκπαιδευόμενοι θα συμμετέχουν σε γραπτές εξετάσεις προκειμένου να αξιολογηθούν για το επίπεδο των γνώσεων και των δεξιοτήτων που απέκτησαν από αυτήν, από Ειδική Τριμελή Επιτροπή αποτελούμενη από εγνωσμένου κύρους εκπαιδευτές. Η επιτυχής ολοκλήρωση του σχολείου οδηγεί στην απόκτηση βεβαίωσης πιστοποίησης από δημόσιο ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Στο πρόγραμμα απονέμονται βαθμοί ECVET, ενώ οι απόφοιτοι, μαζί με το πιστοποιητικό θα λαμβάνουν και το Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού Europass.

Στο σχολείο έχουν προσκληθεί ο Υπουργός Ναυτιλίας, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και επίσημοι Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων ενώ έχει ενημερωθεί το ΕΚΑΒ, η Αστυνομία και ο Ερυθρός Σταυρός (Σώμα Σαμαρειτών Χαλκίδας, Πειραιά και Αθήνας).

Η φόρμα συμμετοχής είναι η κάτωθι:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfPzOtQhK3d9D5YBJNWURfXKzS29eQ7dt53L59oHgGW4kls2Q/viewform

Η Ένωσή μας, αντιλαμβανόμενη την δυναμικότητα του συγκεκριμένου προγράμματος, αλλά και την σημασία του, στέκεται με κάθε τρόπο αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια και καλεί τα μέλη αλλά και όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος, Γεώργιος Καλλιακμάνης
Ο γ. γραμματέας, Γεώργιος Τσαπάρας

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.