Ελεύθεροι οι 9 προσαχθέντες για την επίθεση στο σπίτι του Τζέφρι Πάιατ (vid.)

0

Ελεύθεροι αφέθηκαν το πρωί της Τετάρτης οι εννιά προσαχθέντες για την επίθεση της αναρχικής ομάδας “Ρουβίκωνας” στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, σε ένα από τα -θεωρητικά τουλάχιστον- καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της πρωτεύουσας.

Το σπίτι βρίσκεται δίπλα από την αμερικάνικη πρεσβεία. Μετά την επίθεση ακολούθησε κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ., κατά την οποία προσήχθησαν από την περιοχή εννιά άτομα. Για κανένα από αυτά, ωστόσο, δεν προέκυψαν στοιχεία σύνδεσής τους με την επίθεση στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη.

Το κείμενο του «Ρουβίκωνα» στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου

Ο κομμουνιστής επαναστάτης Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται για ακόμα μια φορά σε απεργία πείνας από 2 Μαΐου προκειμένου να του χορηγηθεί η έβδομη κατά σειρά άδεια που δικαιούται και να αρθεί η φασιστική διάταξη του εισαγγελικού βέτο.

Οι άδειες των κρατουμένων είναι κατάκτηση κερδισμένη με αίμα δεν είναι παραχώρηση ούτε ευεργέτημα. Η απαίτηση για δηλώσεις μετανοίας είναι ο εκβιασμός που χρησιμοποιεί η αστική εξουσία για να ταπεινώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Η άρνηση της αποκήρυξης των ιδεών του και η απεργία πείνας ως ύστατο μέσο αγώνα που θέτει σε κίνδυνο την ζωή του Δ. Κουφοντίνα είναι ένδειξη πολιτικής συνέπειας και αξιοπρέπειας.

Οι πιέσεις από την Αμερικάνικη πρεσβεία και τον εγχώριο συρφετό της πολιτικής σκηνής δεν περνάνε. Ο ανυποχώρητος αγώνας του Κουφοντίνα είναι αγώνας ενάντια στον σωφρονιστικό ολοκληρωτισμό και αφορά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.