ΕΛ.ΑΣ: Δεν ήταν στη βάρκα τα δίδυμα κοριτσάκια που αγνοούνται

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα δίδυμα κοριτσάκια που αναζητούνται και για τα οποία έχει σημάνει Amber Alert δεν ήταν στην εν λόγω βάρκα

0
Δεν έχουν σχέση με τα δίδυμα κοριτσάκια που αγνοούνται και αναζητούνται τα δύο παιδιά που εμφανίζονται σε βίντεο μέσα σε βάρκα διάσωσης, αμέσως μετά τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα δίδυμα κοριτσάκια που αναζητούνται και για τα οποία έχει σημάνει Amber Alert δεν ήταν στην εν λόγω βάρκα.
Αναδημοσίευση από newpost.gr
Του Μιχάλη Τεζάρη

Ο απεγνωσμένος πατέρας τους, Γιάννης Φιλιππόπουλος, υποστήριζε ότι τα αναγνώρισε σε βίντεο που τα έδειχνε σώα σε βάρκα με διασωθέντες στο λιμάνι της Ραφήνας. Ωστόσο, σήμερα, επικοινώνησε με την αστυνομία, ο άνδρας που διακρίνεται στο βίντεο δίπλα στα κοριτσάκια, με το μούσι, που δεν φορά την μπλούζα του. Ο ίδιος φέρεται να συνόδευε στη συγκεκριμένη βάρκα τέσσερα παιδιά, τις δύο κόρες του και τα παιδιά των κουμπάρων του.

Μιλώντας νωρίτερα, ο τραγικός πατέρας είπε ότι είναι κατά 99,9% σίγουρος ότι τα δύο κοριτσάκια είναι οι κόρες του. «Προσπαθώ να είμαι δυνατός για τη γυναίκα μου πρώτα από όλα. Θέλω να πιστεύω ότι είναι κάπου καλά και θα με πάρει κάποιος τηλέφωνο να μου πει “έχω εγώ τα παιδιά σου” ή ότι τα είδε, τα βρήκε και να πάω να τα πάρω. Αυτό θέλω να ελπίζω. Αν κάνω τόσο τραγικό λάθος και τα παιδιά αυτά δεν είναι τα δικά μου και με πάρουν από το νεκροτομείο και μου πουν “ελάτε να θάψετε τα παιδιά σας, τα βρήκαμε και τα αναγνωρίσαμε μετά από ταυτοποίηση DNA” τι να πω… Μέσα σε μισή ώρα έχασα γονείς και παιδιά.» κατέληξε.

Τι λέει ο καπετάνιος

Με συγκλονιστικά λόγια ο καπετάνιος, Δημήτρης Περήφανος, περιγράφει τις δύσκολες στιγμές. “Αρχικά πήρα έναν κύριο και μια κυρία, με το σκάφος μου το “Σπύρος”. Στη συνέχεια βρήκαμε τέσσερα παιδιά και μια κυρία φώναζε σώστε τα παιδιά μου. Ήμουν αφοσιωμένος πως να σώσω περισσότερους. Μαζί μου είχα οκτώ Αιγύπτιους βοηθούς. Όταν τελειώσαμε ρώτησα τα παιδιά αν ήταν της κυρίας και του κυρίου, που στο βίντεο δεν φορά μπλούζα. Βγήκαν έξω, και ο μπαμπάς των άλλων δύο, τα πήρε. Αυτός ξέρει με ποιο πλοίο διασώθηκε. Αυτοί που τα συνόδευαν να μιλήσουν. Θέλω να βοηθήσω τόσο πολύ. Ήταν ψύχραιμα, αλλά σιωπηλά τα παιδάκια, κρύωναν λίγο” είπε ο κ. Περήφανος.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.