Η ΕΛ.ΑΣ. σχημάτισε δικογραφία και για άλλον καθηγητή – «φακελάκι»

0

Επανέρχεται στο προσκήνιο η υπόθεση διαφθοράς στο ΤΕΙ Σερρών, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. στην βόρειο Ελλάδα φαίνεται να έχουν σχηματίσει, τα τελευταία 24ώρα, δικογραφία και για άλλον καθηγητή που ζητούσε «φακελάκια» από σπουδαστές!

Αναδημοσίευση από το «Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος

Μάλιστα τα επόμενα 24ωρα , σύμφωνα μες δικαστικές πηγές ίσως υπάρξει ποινική δίωξη σε βάρος του. Η εξέλιξη αυτή έρχεται οκτώ μήνες μετά την σύλληψη και την προφυλάκιση (στις αρχές Οκτωβρίου 2018) από τη Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. με την σύλληψη 59χρονου καθηγητή του Τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ Σερρών ο οποίος επί σειρά ετών ζητούσε χρήματα όπως κι άλλα ανταλλάγματα από εκατοντάδες σπουδαστές προκειμένου να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης στα μαθήματα που δίδασκε.

Τότε η ΕΛ.ΑΣ. είχε σχηματίσει δικογραφία και για δύο υπευθύνους φροντιστηρίου που ήσαν σε συνεννόηση με τον 59χρονο καθηγητή για να ζητούν χρήματα από τους σπουδαστές. Σύμφωνα με πληροφορίες οι νέες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. βασίσθηκαν σε μεταγενέστερες καταγγελίες και μαρτυρίες σπουδαστών ότι με τον ίδιο τρόπο απαιτούσε χρήματα και δεύτερος καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών που βρέθηκε στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών.

Η τεκμηρίωση της εμπλοκής κι άλλου καθηγητή στο σκάνδαλο του ΤΕΙ Σερρών μεγεθύνει τα ερωτήματα για την αδυναμία των υπευθύνων του Υπουργείου Παιδείας να εντοπίσουν εγκαίρως τις παράνομες ενέργειες των καθηγητών και να λάβουν μέτρα εναντίον τους. Κι αυτό με το δεδομένο ότι προ πολλών ετών σπουδαστές του ΤΕΙ είχαν προχωρήσει σε σχετικές αναφορές και καταγγελίες . Χωρίς όμως να υπάρξει αντίδραση.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.