Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ.: «Ότι κι αν συνέβη οι αστυνομικοί έχουν στολή κι αποστολή»

0

Για γρήγορη και σε βάρος διερεύνηση των όσων συνέβησαν σε Λέσβο και Χίο, ανάμεσα σε κατοίκους – διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Θοδωρής Χρονόπουλος.

«Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας από χθες ανακοίνωσε ότι όλες οι συμπεριφορές και οι πράξεις που σχετίζονται με τα γεγονότα στη Λέσβο και τη Χίο θα διερευνηθούν γρήγορα και σε βάθος. Οι όποιες ευθύνες, θα καταλογισθούν μέχρι κεραίας», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας και συνέχισε λέγοντας ότι: «Έκνομες ενέργειες δεν γίνονται ανεκτές. Όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν, όσα κι αν έχουν υποστεί, οι αστυνομικοί έχουν στολή και αποστολή».

Συνεχίζοντας ο αστ. υποδιευθυντής Θοδωρής Χρονόπουλος διαμήνυσε: «Η εντολή της πολιτικής ηγεσίας και η θέληση της φυσικής ηγεσίας του Σώματος είναι ρητή και ξεκάθαρη: Οι αποφάσεις που χρειάζεται να παρθούν, θα παρθούν με ψυχραιμία, με προσήλωση στην αποστολή του Σώματος, αλλά και πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο τόπος, η Αστυνομία και οι αστυνομικοί, σε πρωτόγνωρες συνθήκες αμφισβήτησης του κράτους δικαίου».

Να σημειώσουμε ότι από χθες γίνει γνωστό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα τόσο για τα περιστατικά αστυνομικής βίας, όσο και για το γεγονός ότι υπήρξαν δεκάδες τραυματίες αστυνομικοί με αποκορύφωμα τον ξυλοδαρμό σε ξενοδοχείο στην Χίο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.