Εισήγαγαν από τη Βουλγαρία χημικά για να νοθεύουν καύσιμα – Τέσσερις συλλήψεις

0

Κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή χημικών προϊόντων από τη Βουλγαρία για τη νόθευση καυσίμων, εξάρθρωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Τελωνείων.

Παράλληλα, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί (ηλικίας 24 και 27 ετών) και δύο αλλοδαποί (ηλικίας 45 και 58 ετών) μέλη του κυκλώματος, κατηγορούμενοι για παράβαση του εθνικού τελωνειακού κώδικα, λαθρεμπορία υγρών καυσίμων και για παραβάσεις της νομοθεσίας για την οργάνωση της αγοράς πετρελαιοειδών. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μετά από σχετική πληροφόρηση, εντοπίστηκε σε περιοχή της Αττικής βυτιοφόρο όχημα το οποίο έχοντας ως προπομπό έτερο Ι.Χ. φορτηγό κατέληξε σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου καυσίμων.

Στις έρευνες που ακολούθησαν στα οχήματα και στο πρατήριο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• 23.480 κιλά χημικοί διαλύτες,
• πιστόλι,
• (2) καραμπίνες,
• 61.680 ευρώ,
• (3) φιάλες περιέχουσες πιθανόν χημικούς διαλύτες καθώς και
• το βυτιοφόρο και το Ι.Χ. φορτηγό.

Υπολογίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι από την κατασχεθείσα ποσότητα διαλυτών ανέρχονται στο ποσό των 28.478 ευρώ. Σημειώνεται ότι από την Διεύθυνση Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων ελήφθησαν δείγματα από τους χημικούς διαλύτες και τις δεξαμενές του πρατηρίου καυσίμων τα οποία θα αποσταλούν για εξέταση.

Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.