Με ειδικό αριθμό οι αστυνομικοί στο εξής στις πορείες

0
Έναν ειδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στα στοιχεία του κατόχου του θα έχει πάνω στη στολή του κάθε αστυνομικός που θα βρίσκεται σε συγκέντρωση ή πορεία.

Ο αριθμός αυτός δεν θα είναι το μητρώο του κάθε αστυνομικού αλλά ένας πιο εύχρηστος αριθμός τον οποίο θα παραλαμβάνει από την υπηρεσία του ο αστυνομικός λίγο πριν διατεθεί ως μέτρα σε πορείες.

Έτσι ανά πάσα ώρα και στιγμή ο κάθε πολίτης που θα έχει μπροστά του έναν αστυνομικό θα μπορεί να βλέπει τον συγκεκριμένο αριθμό και να ταυτοποιείται σε περίπτωση που θέλει να προχωρήσει σε οποιαδήποτε καταγγελία σε βάρος του.

Στο νέο επιχειρησιακό δόγμα της αστυνομίας για τις συγκεντρώσεις ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συμπεριέλαβε και αυτή την απόφαση. Μάλιστα ο «αριθμός ταυτότητα» του αστυνομικού, θα πρέπει να βρίσκεται σε ευδιάκριτο σημείο και κάθε φορά μπορεί και να μην είναι ο ίδιος ενώ μετά την πορεία ο αριθμός θα αφαιρείται από τη στολή.

Πάντως τον ειδικό αριθμό θα φέρουν όλες οι επιχειρησιακές ομάδες που θα βρίσκονται σε μια συγκέντρωση, ακόμα και οι αστυνομικοί που αποτελούν την ομάδα ΟΔΟΣ που είναι πια επιφορτισμένη αποκλειστικά με τις πορείες και διαδηλώσεις.

Όμως τον αριθμό αυτό θα τον έχουν τα ΜΑΤ η ΟΠΚΕ αλλά και η ΔΡΑΣΗ.

Πηγές της Κατεχάκη έλεγαν στο CNN Greece ότι «… η διαφάνεια είναι ένα στοιχείο που πρέπει να είναι ξεκάθαρο τόσο για την ασφάλεια του πολίτη αλλά και για την ασφάλεια του αστυνομικού…».

Το νέο αυτό μέτρο οι επιτελείς της Κατεχάκη ετοιμάζονται να το εφαρμόσουν το συντομότερο δυνατόν.

Μίνα Καραμήτρου

cnn.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.