ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ Η Ένωση Αστυνομικών Αθήνας για την διεκδίκηση των επιδομάτων αδείας – Χριστουγέννων

0

Νέα Διορία έως ως την Πέμπτη 31-1-2019 για τους επιθυμούντες να καταθέσουν αγωγή για τα επιδόματα αδείας – Χριστουγέννων, επειδή τα ίδια τα μέλη της Ένωσης Αθηνών το ζήτησαν, είτε γιατί δεν πρόλαβαν, είτε για άλλους λόγους. Επαναλαμβάνουμε ότι οι αγωγές που είχαν υποβληθεί προ των εορτών, έχουν ήδη κατατεθεί από τον κ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ.

Οι μελλοντικές δεν θα περιλαμβάνουν το δώρο Χριστουγέννων του 2016 λόγω παραγραφής, σε αντίθεση με αυτούς που κατέθεσαν μέσα στα όρια της πρώτης διορίας οι οποίοι το διεκδικούν κανονικά.

Υπενθυμίζουμε σε όλους, ότι τα ποσά που διεκδικούνται, τα δικαιούνται μόνο όσοι προσφύγουν και εφόσον δικαιωθούν. Δεν ισχύει επ’ ουδενί ότι η δικαίωση ενός καλύπτει και τους υπολοίπους οι οποίοι δεν προσέφυγαν. Η διεκδίκηση είναι καθαρά προσωπική. Επισημαίνεται ότι SMS έλαβαν όλα τα μέλη της Ένωσης Αθηνών. Οπότε αυτοί που κατέθεσαν με την πρώτη διορία να μην ανησυχούν και να παραβλέψουν το μήνυμα.

Επίσης αυτοί που κατέθεσαν στην πρώτη διορία και έχουν υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση για κράτηση του ποσού από τη μισθοδοσία, θα εκδοθεί ανακοίνωση για την ημερομηνία κράτησης από την ΠΟΑΣΥ. Οι υπόλοιποι να διαβάσουν όσα αναγράφονται στην τρέχουσα ανακοίνωση.

Η συνέχιση της συλλογής των δικαιολογητικών και η υπογραφή της σύμβασης δικηγορικής εντολής θα γίνεται στα νέα γραφεία της Ένωσής μας στην οδό Καρύστου 3 στους Αμπελόκηπους από την Παρασκευή 4-1-2019 και αυστηρά έως την Πέμπτη 31-1-2019 και κατά τις ώρες Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 έως 17.00 και το Σάββατο από 10.00 έως 13.00.

Επαναλαμβάνουμε ότι η ΕΑΣΥΑ έχει μετακομίσει στην οδό Καρύστου 3 – Αθήνα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΑΣΥΑ:
“Δικαστική διεκδίκηση επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων – Πάσχα και αδείας

Μετά από πολύχρονο αγώνα του συνδικαλιστικού μας κινήματος, οπού έφτασε έως την προσφυγή στο ΣτΕ, η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να καταβάλει αναδρομικές μας διεκδικήσεις πριν λίγες μέρες όπως ανέκυψε από τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου. Η δικαίωσή μας, απέδειξε περίτρανα ότι οι περικοπές στους ενστόλους ήταν κάτι παραπάνω από άδικες και δυσανάλογες με άλλες περικοπές, παρόλο που η απόφαση του ΣτΕ δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα πλήρως.

Η Ένωση Αθηνών υπεύθυνα κινήθηκε συντεταγμένα με την Π.Ο.Α.Σ.Υ. και σύσσωμες τις πρωτοβάθμιες ενώσεις και ήδη η πλειοψηφία των αγωγών έχουν κατατεθεί από το δικηγορικό γραφείο του κ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ Χαράλαμπου.

Ενώ παρήλθε η ημερομηνία της συλλογής των δικαιολογητικών, πλήθος συναδέλφων επικοινωνούν με τα γραφεία της Ένωσης μας και ζητούν να συμμετάσχουν στην αγωγή έστω και τώρα, είτε γιατί δεν πρόλαβαν, είτε για άλλους λόγους. Γι’ αυτό το λόγο και επειδή είναι έντονη η φημολογία ότι μελλοντικά θα καταβάλλονται αναδρομικές αποζημιώσεις μόνο σε όσους τις έχουν διεκδικήσει δικαστικώς, το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών αποφάσισε ομόφωνα να συνεχίσει τη συλλογή δικαιολογητικών για την διεκδίκηση των παραπάνω επιδομάτων, προασπίζοντας έτσι τα συμφέροντα όλων των συναδέλφων, ώστε να μη βρεθεί ούτε ένας εκτός της αγωγής, εκτός μόνο αν το επιθυμεί.

Η συνέχιση της συλλογής των δικαιολογητικών και η υπογραφή της σύμβασης δικηγορικής εντολής θα γίνεται στα νέα γραφεία της Ένωσής μας στην οδό Καρύστου 3 στους Αμπελόκηπους από την Παρασκευή 4-1-2019 και αυστηρά έως την Πέμπτη 31-1-2019 και κατά τις ώρες Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 έως 17.00 και το Σάββατο από 10.00 έως 13.00,. Οι συνάδελφοι μπορούν να απευθύνονται και στις κατά τόπους Υπηρεσίες, στους εκπροσώπους της Ένωσής μας, για τη συλλογή των δικαιολογητικών.

Αντικείμενο της δικαστικής διεκδίκησης είναι η αναδρομική καταβολή των επιδομάτων: εορτών Χριστουγέννων ετών 2017 και 2018, εορτών Πάσχα ετών 2017, 2018 και αδείας ετών 2017, 2018, συνολικού ύψους 2.000 ευρώ (500€ Χ 2, 250€ Χ 2 ΚΑΙ 250€ Χ2 αντίστοιχα). Η καταβολή των δικαστικών εξόδων θα γίνεται στα γραφεία της Ένωσης Αθηνών με την χορήγηση της αντίστοιχης απόδειξης.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Υπενθυμίζουμε σε όλους, ότι τα ποσά που διεκδικούνται, τα δικαιούνται μόνο όσοι προσφύγουν και εφόσον δικαιωθούν. Δεν ισχύει επ’ ουδενί ότι η δικαίωση ενός καλύπτει και τους υπολοίπους οι οποίοι δεν προσέφυγαν. Η διεκδίκηση είναι καθαρά προσωπική.

Όταν το δίκιο είναι με το μέρος μας, τότε αργά ή γρήγορα έρχεται η δικαίωση. Τίποτα δε μας χαρίζεται. Είναι ο ιδρώτας και το αίμα μας που τόσο άδικα μας έχουν στερήσει!”.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.