Δυστύχημα στη Γλυφάδα: Η Τροχαία δούλεψε σωστά αλλά υπάρχουν κενά στο νόμο

0

«Τα ‘κενά’ του νόμου και όχι η Τροχαία Ελληνικού δημιούργησαν την εικόνα ότι υπάρχουν θολά σημεία στην έρευνα για το δυστύχημα με θύμα τον 25χρονο Νάσο στη Γλυφάδα».

Αυτό διευκρινίζουν στο Katechaki αστυνομικές πηγές, οι οποίες εξηγούν ότι τα αδικήματα που αφορούν στο συμβάν είναι δυστυχώς πλημμεληματικού χαρακτήρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο 40χρονος να εκμεταλλευτεί τους ευνοϊκούς νόμους. Αρχικά απέφυγε το αλκοτέστ και στη συνέχεια κρύφτηκε και παρουσιάστηκε στις Αρχές μετά την παρέλευση του αυτοφώρου για να μη συλληφθεί.

Η Τροχαία Ελληνικού αναζήτησε έγκαιρα τον 40χρονο στο σπίτι του στο Χολαργό αλλά εκείνος είχε εξαφανιστεί μέχρι την παρέλευση του αυτοφώρου. Παρά ταύτα δημιουργήθηκε εσφαλμένα στην κοινή γνώμη η εντύπωση ότι η Αστυνομία δεν έκανε σωστά τη δουλειά της.

Επίσης, η Τροχαία βεβαίωσε από καταθέσεις και από τις κάμερες ασφαλείας ότι ο 40χρονος είναι και ιδιοκτήτης της Corvette και οδηγός του αυτοκινήτου στο τραγικό συμβάν.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ότι η Τροχαία ενημέρωσε αμέσως τον Εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση. Αστυνομικοί προσθέτουν ότι το τραγικό περιστατικό έρχεται να υπενθυμίσει ότι ο νόμος θα πρέπει να αυστηροποιηθεί για τους οδηγούς που εγκαταλείπουν τα θύματα στην άσφαλτο αλλά και για όσους εξαφανίζονται για να παρέλθει το αυτόφωρο. Ενδεχομένως μία λύση θα ήταν ο νόμος να αντιμετωπίζει τον οδηγό που εξαφανίζεται ως παραβάτη που έχει καταναλώσει αλκοόλ. Άλλωστε με δική του ευθύνη δεν υποβλήθηκε σε αλκοτέστ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.